DOLAR 33,6509 0.12%
EURO 37,1880 0.41%
ALTIN 2.657,190,46
BITCOIN %
İstanbul
28°

AÇIK

KALAN SÜRE

Çin’de yatırımlardaki zayıflama büyümeye darbe vuruyor

Çin’de yatırımlardaki zayıflama büyümeye darbe vuruyor

Çin’de hükümetin yıllık büyüme hedefinin tutturulamaması riski arttı.

ABONE OL
15 Ağustos 2024 09:19
Çin’de yatırımlardaki zayıflama büyümeye darbe vuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’de zayıf güven tüketim ve yatırımlar üzerinde baskı oluştururken, ekonomik aktivite ivme kazanamadı ve hükümetin yıllık büyüme hedefinin tutturulamaması riski arttı.

Sabit varlık yatırımlarındaki artış yılın ilk yedi ayında beklenmedik bir şekilde %3,6’ya yavaşlarken, tüketim geçen ayki mevsimsel artışa rağmen zayıf kalmaya devam etti.

Kamu iktisadi teşebbüslerinin sermaye harcamalarındaki artış yılın ilk yarısındaki %6,8’den ilk yedi ayda %6,3’e geriledi. Özel şirketlerin harcamaları bir yıl öncesine göre hız kesti. Çin’de haziranda %5,3 artan sanayi üretimi temmuzda %5,1 artarken, perakende satışlardaki artış ise %2,7 ile beklentiyi aştı.

Mizuho Securities Asia Ltd. kıdemli Çin ekonomisti Serena Zhou’ya göre, perakende satışlardaki beklenti üzeri artış baz etkisi ve yaz sezonu kaynaklı oldu. “Ekonominin kendi kendini gerçekleştiren deflasyon beklentilerinden kaynaklanan önemli bir tehditle karşı karşıya olduğuna inanıyoruz” diyen Zhou, “Hükümetin en önemli önceliği, daha iddialı tedbirlerle bu aşağı yönlü sarmalı erkenden kırmak olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP