DOLAR 34,0072 0.35%
EURO 37,8419 0.12%
ALTIN 2.734,671,02
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

“E-ticarette yumurtaları tek sepete koymayın”

“E-ticarette yumurtaları tek sepete koymayın”

BTK tarafından Instagram'a getirilen ve 8 gün süren erişim yasağı, tek bir platformda ticaret yapanlar için çok kanallı iletişimin önemini ortaya koydu. E-ticarette tüm yumurtaların tek bir sepete konmaması gerektiğine dikkat çeken TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, “Yaşanan bu kriz, ticareti herhangi bir platforma bağlı olarak yürütmenin ne kadar tehlikeli olabileceğini bize göstermiş oldu. E-ticaret yapıyorsanız asla tek bir platforma bağlı kalmamalısınız. E-ticaret siteniz mutlaka olmalı. Satış ve reklam yönetiminizi farklı platformlara yaymalısınız. Yumurtalarını tek sepete koymayan, yani e-ticaret sitesi üzerinden çok kanallı bir pazarlama stratejisi yapan siteler krizden çok fazla etkilenmedi. Birkaç gün içinde reklamlarını Google ve Youtube gibi platformlara kaydırarak sitelerine gelen müşteri trafiğini düzenlemeyi başardılar” dedi.

ABONE OL
14 Ağustos 2024 15:36
“E-ticarette yumurtaları tek sepete koymayın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VERİNİZE SAHİP ÇIKIN!

57 milyon kullanıcı hesabı ile Türkiye’nin Instagram’ı en çok kullanan 5. ülke olduğuna dikkat çeken Çiğdemli, “Instagram’ın Türkiye’de aylık 51 milyon ziyaretçisi var ve internet reklam pastasından aldığı pay yüzde 30’larda. Markalar yaşanan bu süreçte Youtube ve Google haricinde X ve TikTok’a yöneldi. Buralara da reklam vermeye başladılar. Sadece bu süreçte değil, normalde de olması gereken bu tür birçok kanallı pazarlama stratejisi yürütmektir. Unutmayın ki eğer kendi web siteniz üzerinden değil de platformlara bağlı kalarak bir ticaret yürütüyorsanız bütün verileriniz de o platformların elinde olur. Onlar giderse sizin müşterileriniz de gider, ticaretiniz de biter. En basitinden kendi verisine sahip olmayan bir satıcının işlerini büyütme olanağı da olmaz. O nedenle verinize sahip çıkın diyoruz. Ticaretini sadece bir pazaryeri veya Instagram gibi bir sosyal medya platformu üzerinden yapmak, geleceğe dönük olarak boşa kürek çekmektir” diye konuştu.
Ayda 2-3 bin liraya profesyonel bir e-ticaret sitesinin kurulabileceğine dikkat çeken Çiğdemli şunları paylaştı: “E-ticarette geleceğe dönük bir hedefiniz var ise, mutlaka sitenizi açmalı ve verilerinizi, dolayısıyla müşteri potansiyelinizi kendi elinizde tutmalısınız. Instagram’a erişim yasaklandığı gün, müşterilerine SMS veya e-posta atarak direkt kendi sitelerine yönlendirebilenler bu süreçte çok sıkıntı yaşamadı. Kriz zamanlarında hızlı aksiyon almak önemlidir. Bu süreç bize tek bir mecraya veya tek bir kitleye odaklanmanın tehlikesini göstermesi açısından da önemlidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP