DOLAR 33,5592 0.07%
EURO 37,0497 0.38%
ALTIN 2.649,32-0,31
BITCOIN 19925650,06%
İstanbul
34°

AÇIK

KALAN SÜRE

Biden: Ukrayna’nın operasyonu Putin için gerçek bir çıkmaz

Biden: Ukrayna’nın operasyonu Putin için gerçek bir çıkmaz

Ukrayna'nın Rusya'ya düzenlediği saldırılara ABD Başkanı Biden'dan da yorum geldi.

ABONE OL
14 Ağustos 2024 13:17
Biden: Ukrayna’nın operasyonu Putin için gerçek bir çıkmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna’nın Rusya bölgelerini füze ve İHA’larla vurması ve daha fazla toprak aldığını bildirmesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden bu durumun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için gerçek bir çıkmaz olduğunu söyledi.

Sınır ötesi operasyon, 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye çalıştığı savaşın gidişatını hızlı bir şekilde değiştirerek son aylarda Rusya’nın düzenli ilerleyişine karşı Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’e ilk bölgesel kazancını sağladı.

Biden, konu hakkındaki ilk detaylı açıklamasında ABD’nin operasyon hakkında sürekli olarak Ukrayna’yla iletişim halinde olduğunu söylerken operasyonun planlanması veya hazırlanmasına hiçbir şekilde dahil olmadıklarını söyledi. Biden, “Putin için gerçek bir çıkmaz” dedi.

Ukrayna hükümeti, binlerce Ukrayna askerinin geçen hafta operasyon başlattığı Kursk’ta dün itibariyle 74 yerleşim yerini ele geçirdiğini duyurmuştu. Kursk’un güneyindeki Rusya’nın Belgorod bölgesinde Ukrayna’nın saldırılarından dolayı acil durum ilan edildi. Acil durumu ilan eden bölge valisi Vyacheslav Gladkov merkezi hükümetten federal acil durum ilan etmesini isteyeceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP