DOLAR 33,5500 0.03%
EURO 37,0110 0.28%
ALTIN 2.668,560,41
BITCOIN %
İstanbul
34°

AÇIK

KALAN SÜRE

İngiltere’de TÜFE bu yıl ilk kez artış gösterdi

İngiltere’de TÜFE bu yıl ilk kez artış gösterdi

İngiltere'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Temmuz'da yıllık bazda yüzde 2,2'ye yükselerek bu yıl ilk kez artış gösterdi.

ABONE OL
14 Ağustos 2024 10:13
İngiltere’de TÜFE bu yıl ilk kez artış gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), Temmuz ayı tüketici fiyatlarını açıkladı.

Buna göre, Mayıs ve Haziran’da yüzde 2 olan yıllık enflasyon, Temmuz’da yüzde 2,2 olarak ölçüldü. Böylece, TÜFE Aralık 2023’ten beri ilk kez artış göstermiş oldu.

Ekonomistlerin beklentisi ise yıllık enflasyonun Temmuz’da yüzde 2,3 olacağı yönündeydi.

TÜFE’deki artışta elektrik ve gaz fiyatları belirleyici oldu.

Enerji ve gıda fiyatlarının hariç tutulduğu çekirdek enflasyon ise Temmuz’da yıllık bazda yüzde 3,3 olarak hesaplandı. Çekirdek enflasyon haziranda yıllık yüzde 3,5 olmuştu.

İngiltere Merkez Bankasının para politikası kararları açısından yakından takip ettiği hizmet sektörü enflasyonu ise geçen ay yıllık bazda yüzde 5,2 olarak ölçüldü. Hizmet sektörü enflasyonu haziranda yüzde 5,7 olmuştu.

ONS Başekonomisti Grant Fitzner, verilere ilişkin değerlendirmesinde, doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki sınırlı gerilemenin enflasyonda yukarı yönlü baskı oluşturduğunu belirterek, bunun otel maliyetlerindeki düşüşle kısmen dengelendiğini ifade etti.

Fitzner, öte yandan, fabrikalardan çıkan ürünlerin fiyatları yavaşlasa da ham madde maliyetlerinde bir yıldan fazla süredir ilk kez artış görüldüğünü kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP