DOLAR 33,5394 0.02%
EURO 36,9623 0.15%
ALTIN 2.665,220,29
BITCOIN %
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

Intel’den hisse satışı

Intel’den hisse satışı

Intel, çip dizayn firması Arm Holdings'ten hisse sattı.

ABONE OL
14 Ağustos 2024 08:34
Intel’den hisse satışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Intel, İngiliz çip dizayn firması Arm Holdings’teki 1,18 milyon hissesini ikinci çeyrekte sattı.

Intel, Nisan ve Haziran ayları arasında Arm’ın hisse senetlerinin ortalama fiyatı baz alındığında, satıştan yaklaşık 146.7 milyon dolar elde etti.

Intel bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, geleneksel veri merkezi yarı iletkenlerine yapılan harcamalardaki gerileme ve Nvidia gibi rakiplerinin gerisinde kaldığı yapay zeka çiplerine geçiş nedeniyle işgücünün %15’inden fazlasını azaltacağını ve temettü ödemesini askıya alacağını söyledi.

Intel, dünyanın en büyük fason yonga üreticisi olan Tayvanlı TSMC’ye karşı kaybettiği teknolojik üstünlüğü telafi etmeyi amaçladığı için, gelişmiş yapay zeka yongaları geliştirmeye ve kiralık üretim yeteneklerini geliştirmeye odaklandığını söyledi. CEO Pat Gelsinger yönetimindeki bu fason dökümhane işine enerji verme çabası, Intel’in maliyetlerini artırdı ve kar marjlarını baskı altına alarak onu maliyet kesintileri aramaya zorladı.

Benchmark Co analisti Cody Acree, “Bu, yeniden yapılandırma planı ve Gelsinger’in son konferans görüşmesinde ortaya koyduğu likidite ve verimliliğe yenilenen odaklanma ile tutarlı görünüyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP