DOLAR 33,5608 -0.06%
EURO 36,7157 -0.05%
ALTIN 2.656,92-0,47
BITCOIN %
İstanbul
33°

AÇIK

KALAN SÜRE

Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken faiz yazısı: Düşüncem değişti mi?

Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken faiz yazısı: Düşüncem değişti mi?

Türkiye'nin daha çok iktisatçı ve yazar kimliğiyle tanıdığı Dr. Mahfi Eğilmez faiz konusundaki düşüncesine dair bir yazı yayınladı. Mahfi Hoca, başından bu yana "Faiz artırılmalı fakat yapısal reformlar şart" pozisyonunu koruduğunu hatırlatırken, geçmişte yazdığı makale ve sosyal medya mesajlarına atıf yaptı. Duayen iktisatçı, pek çok kişinin iki cümlelik bir yorumun ilk cümlesini okuyup ikinci cümleyi es geçtiğini belirtirken, yazı ve yorumlarına göz atıldığında düşüncelerinde bir değişiklik olmadığının görüleceğini vurguladı.

ABONE OL
13 Ağustos 2024 09:04
Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken faiz yazısı: Düşüncem değişti mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ekonomisine yönelik tespit ve değerlendirmeleriyle alanının saygın isimleri arasında yer alan iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, faiz konusundaki düşüncesine dair bir yazı kaleme aldı. Dr. Eğilmez, kendi adını taşıyan blogunda yayınladığı yazıya “Faiz konusunda düşüncem değişti mi” başlığını attı.

Eski Hazine Müsteşarı Eğilmez, faiz konusundaki pozisyonunu bir blog yazısı ve sosyal medya mesajlarıyla desteklerken, başından bu yana faiz ile birlikte andığı yapısal reformlarlara dair ise yazdığı bir kitabı tavsiye etti.

Yazar ve akademisyen kimliği ile de tanınan Mahfi Eğilmez’in yazısı şöyle:

Sosyal medyada yer alan son yorumlardan anladığım kadarıyla birçok kişi, iki cümlelik bir yorumun ilk cümlesini okuyor, ikinciyi okumuyor ya da ilk cümleye takılıp ikinciyi hafızasından siliyor. Mesela “Faizin artırılması şarttır. Ama yanında mutlaka yapısal reformlar da yapılmalı, yoksa faiz artışı işe yaramaz” diye yazıyorum, sonra yapısal reformlar yapılmadan gerçekleştirilen faiz artışı işe yaramayıp da bu durumu eleştirdiğimde bazı arkadaşlar diyor ki: “hani faiz artırılınca her şey iyi olacaktı?”

Yanıt vermekten sıkıldığım için…

Oysa hep söylediğim şey şuydu: “Faiz tek başına bir ekonomiyi batırabilir ama tek başına bir ekonomiyi çıkaramaz. Yanında mutlaka yapısal reformlar da yapılmalı.” Bunu yazınca bu kez yapısal reformların ne olduğunu soranlar çıkıyor. Onlara da tek tek yanıt vermakten sıkıldığım için Yapısal Reformlar ve Türkiye başlıklı bir kitap yazdım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP