DOLAR 33,5932 -0.17%
EURO 36,7304 -0.18%
ALTIN 2.657,03-0,47
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

Beyaz Saray, Bangladeş’teki darbede ‘ABD parmağı’ iddialarını yalanladı

Beyaz Saray, Bangladeş’teki darbede ‘ABD parmağı’ iddialarını yalanladı

Bangladeş’te öğrenci protestolarıyla başlayıp Başbakan Şeyh Hasina’nın 15 yıllık iktidarına son veren darbede ABD’nin parmağı olduğu iddialarını yalanlayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, değişikliğin halkın seçiminin sonucu olduğunu savundu.

ABONE OL
13 Ağustos 2024 01:45
Beyaz Saray, Bangladeş’teki darbede ‘ABD parmağı’ iddialarını yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazetecilerle düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin Bangladeş’te hükümetin devrilmesinde dahli olduğu iddialarını reddeden Beyaz Saray Sözcüsü, bu tür iddiaları yanlış olarak değerlendirdiği konuşmasını, “Biz bu olaylara hiçbir şekilde dahil olmadık. Birleşik Devletler yetkililerinin bu olaylara karıştığına dair her türlü haber ya da söylenti tamamen yalandır” diye sürdürdü.

Jean-Pierre, ülkedeki iktidar değişikliğinin Bangladeş halkının ‘kendi seçiminin bir sonucu’ olduğunu söyledi.

Bangladeş’te mevcut hükümetin devrilip geçici hükümetin kurulmasıyla son bulan darbenin ardından konuşan devrik başbakan Şeyh Hasina Vecid, ülkesinin St Martin Adası’na askeri üs inşa etmek isteyen ABD’ye bu izni vermediği için istifasında Washington’un parmağı olduğuna inandığını ifade etmişti.

Hindistan merkezli Economic Times’a mektup gönderen Bangladeş’in devrik başbakanı Şeyh Hasina, ABD’nin St Martin Adası’nda askeri üs inşa etmek istediğini vurgularken, kendisinin de bu izni vermeyi reddettiği için ABD tarafından istifaya zorlandığını iddia etti.

ABD’yi, bahsi geçen adalardaki askeri üs tartışması nedeniyle istifasını düzenlemekle suçlayan Hasina’nın mektubunda yer alan açıklamasında, “Başbakanlık görevimden istifa ettim. St. Martin Adası’nın egemenliğinden vazgeçseydim ve Amerika’nın Bengal Körfezi’ni kontrol etmesine izin verseydim iktidarda kalabilirdim” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP