DOLAR 33,6173 0.02%
EURO 36,7959 0.07%
ALTIN 2.668,31-0,02
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

Eski BOJ yöneticisinden faiz beklentisi

Eski BOJ yöneticisinden faiz beklentisi

Makato Sakurai'ye göre Japonya Merkez Bankası, son faiz artırımının ardından bu yıl politika faizini tekrar artıramayacak.

ABONE OL
12 Ağustos 2024 17:09
Eski BOJ yöneticisinden faiz beklentisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) eski Yönetim Kurulu Üyesi olan Makoto Sakurai’ye göre Japonya Merkez Bankası, son faiz artırımının ardından gelen piyasa çalkantıları ve ülke ekonomisinin hızlı bir toparlanma görme ihtimalinin düşük olması nedeniyle bu yıl politika faizini tekrar artıramayacak.

Sakurai verdiği bir röportajda, “En azından yılın geri kalanında tekrar artış yapamayacaklar. Önümüzdeki Mart ayına kadar bir artış yapıp yapamayacakları da belirsiz” dedi.

Piyasadaki son çalkantı ve BOJ’un buna tepkisi, piyasa katılımcılarının görünüm konusunda temkinli olmasına neden oluyor.

Sakurai, “Normal para politikasına dönüş sürecinde, faiz oranlarının neredeyse sıfır olduğu bir yerden normal yüzde 0,25’e geçmeye karar vermeleri iyi bir şey. Ancak bu hareketin o kadar çok enerji gerektirdiğini, daha sonraki artışlara ilişkin “bir süre bekleyip görmeleri gerektiğini” söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP