DOLAR 33,6173 0.02%
EURO 36,7959 0.07%
ALTIN 2.668,31-0,02
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

Diyanet bilişim şirketi kurdu: Coin satabilecek, sanal evren kurabilecek!

Diyanet bilişim şirketi kurdu: Coin satabilecek, sanal evren kurabilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bilişim ve Ar-Ge şirketi kurduğu ortaya çıktı. Şirket her türlü platform için internet ve mobil uygulamalar geliştirecek; çeşitli programlama dillerinde yazılım, program, oyun gibi içerikler üretecek, NFT, token, coin endüstrileri için yazılım alanında faaliyetlerde bulunacak, Metaverse gibi sanal evrenler geliştirecek.

ABONE OL
10 Ağustos 2024 21:03
Diyanet bilişim şirketi kurdu: Coin satabilecek, sanal evren kurabilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Instagram ve Roblox’un erişime engellenmesinin ardından TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Milletimiz TikTok’un kapatılmasını istiyor” dedi. Erişim yasakları tartışılırken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir süre önce bir bilişim şirketi kurduğu ortaya çıktı.

Kısa Dalga’da yer alan habere göre 14 Şubat 2023’te kurulan şirketin adı CMIT Bilişim ve ARGE Anonim Şirketi. Şirketin kurucusu Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan TDV Eğitim Yatırım Anonim Şirketi. Şirketin kuruluş sermayesi ise 2 milyon lira…

Şirketin kuruluşundan yaklaşık iki ay sonra Ankara OSTİM Teknopark’ta bir de şube açtığı öğrenildi. Şirketin merkezi ise Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde bulunuyor.

NFT, token, coin endüstrileri için yazılım faaliyetleri yapacak

Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki kuruluş ilanına göre, şirket şu faaliyetleri yürütecek:

– Bulut bilişim sistemlerinin kurulumu, yapılandırılması.

– Blok Zinciri (Blockchain) hizmetleri alanında her türlü altyapı, sistem, servis, hizmet, ürün, yazılım geliştirmek, almak, satmak, işbirliği yapmak ve yurtiçi, yurtdışı ticaretini yapmak.

– Bilgi teknolojileri ve web 3.0 blockchain dünyasında danışmanlık ve eğitim projeleri yapmak; NFT, token, coin endüstrileri için yazılım alanında faaliyetlerde bulunmak. Gelişen internet teknolojileri, oyun ve animasyon çalışmaları, avatar karakterleri alanında her türlü çalışmayı yapmak.

– Teknoloji alanında çalışmalar yürüten her türlü şirkete ortak olmak, ortaklaşa proje yürütmek ve ticaret yapmak.

Metaverse gibi sanal evrenler geliştirecek

– Metaverse gibi sanal evrenler ile ilgili her türlü altyapı, sistem, servis, ürün, yazılım, danışmanlık, tasarım… Sanal evrenler üzerinden yapılacak her türlü satış, pazarlama, habercilik, animasyon hizmetlerini geliştirmek, almak, satmak…

– Oyun, eğlence, gösteri, sosyal ağlar, toplantı gibi sanal dünya ve gerçeği eş zamanlı olarak deneyimleyebilen dijital sistemler geliştirmek.

– Her türlü platform için internet ve mobil uygulamalar geliştirmek. Bu uygulamaları internet ve mobil ağ üzerinden satmak.

– Çeşitli programlama dillerinde yazılım, program, oyun gibi içerikler üreterek nihai tüketicilere veya yayıncılar ile anlaşarak yurtiçi ve yurtdışına satmak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP