DOLAR 33,6509 0.12%
EURO 37,1880 0.41%
ALTIN 2.657,190,46
BITCOIN %
İstanbul
28°

AÇIK

KALAN SÜRE

TSMC satışları güçlü yapay zeka çip talebi ile arttı

TSMC satışları güçlü yapay zeka çip talebi ile arttı

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun (TSMC) geliri Temmuz ayında yüzde 45 artarak Haziran çeyreğine göre büyüme hızını artırdı.

ABONE OL
9 Ağustos 2024 12:11
TSMC satışları güçlü yapay zeka çip talebi ile arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TSMC’nin geliri Temmuz ayında yüzde 45 artarak, Nvidia Corp. gibi şirketlerden gelen yapay zeka çiplerine yönelik güçlü talebin devam edeceği umutlarını güçlendirdi.

Şirketin aylık satışları 256,95 milyar Yeni Tayvan dolarına (7,9 milyar dolar) ulaştı. Analistler, üçüncü çeyrekte TSMC gelirinin yüzde 37 artarak 747,4 milyar Yeni Tayvan dolarına çıkmasını öngörürken, Temmuz ayı sonuçları TSMC’nin bu beklentileri aşabileceğini gösteriyor.

Apple’ın ürettiği iPhone işlemcilerinin tek tedarikçi olan TSMC şirketi ayrıca, Nvidia ve Advanced Micro Devices Inc. için tercih edilen çip üreticilerinden.

Yapay zekanın öncülük ettiği yüksek performanslı bilgi işlemci, geçen çeyrekte TSMC’nin gelirinin yüzde 52’sine katkıda bulundu. Yine de yatırımcılar, büyük teknoloji firmalarının yapay zeka patlamasını desteklemek için altyapıya yatırdıkları milyarlarca doların önemli getirilerle sonuçlanıp sonuçlanmayacağını sorgulamaya başladı.

Geçtiğimiz hafta küresel ekonomik görünümle ilgili endişeler, TSMC gibi önemli oyuncuların piyasa değerinde milyarlarca dolar kazandığı yapay zeka rallisini sekteye uğratmıştı. Yatırımcılar, yılın en büyük kazananlarından bazılarını nakde çevirmeyi seçmişti ve TSMC’nin hisseleri bir günde yüzde 10 düşmüştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP