DOLAR 33,6931 0.17%
EURO 37,0358 0.06%
ALTIN 2.656,460,00
BITCOIN %
İstanbul
26°

AÇIK

KALAN SÜRE

Türkiye’de yasaklanan Roblox bu ülkelerde de yasaklandı

Türkiye’de yasaklanan Roblox bu ülkelerde de yasaklandı

Dün Türkiye'de resmi olarak yasaklanan Roblox, daha önce bazı ülkelerde de yasaklandı...

ABONE OL
9 Ağustos 2024 14:13
Türkiye’de yasaklanan Roblox bu ülkelerde de yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilgisayar, cep telefonu ve oyun konsollarında oynanabilen Roblox’un Türkiye’de dün yasaklanması uluslararası kamuoyunda gündem oldu… 2006 yılında piyasaya çıkan oyun geçmişte bazı ülkelerde de yasaklanmıştı. İşte o ülkeler:

ÇİN

Batı merkezli sosyal medya uygulamalarını yasaklayan ve kendi geliştirdikleri muadilleri kullanan Çin, Roblox’u komünizm karşıtı propaganda yaptığı gerekçesiyle yasakladı.

KUZEY KORE

Dünyanın en kapalı ülkelerinden olan Kuzey Kore’de internet erişimi ve oyunlara ulaşım imkansız olduğu için Roblox da doğrudan yasaklanmasa da kullanılamıyor.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Birleşik Arap Emirlikleri 2018 yılında çocuklara zararlı içerikler sebebiyle yasaklanmıştı. Oyuna uygulanan yasak 2023 yılında kaldırılmıştı.

ÜRDÜN

Ürdün’de Roblox kısa bir süre yasaklı kaldı… Saldırgan dil ve şiddet gerekçesiyle yasaklanan Ürdün’de şu an Roblox oynanabiliyor.

UMMAN

Roblox, Umman’da da yasaklandı… Ülke yönetimi, Roblox’un internet sitesinin çocuklar için uygunsuz içerikler barındırdığını gerekçe gösterirken internet sitesinde ayrıca çocuklara zarar veren dolandırıcı ve hackerların bulunduğunu da duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP