DOLAR 33,6868 0.15%
EURO 37,0650 0.16%
ALTIN 2.666,650,38
BITCOIN %
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Küresel piyasalar hâlâ diken üstünde

Küresel piyasalar hâlâ diken üstünde

Zayıf tahvil ihalesi sonrası ABD’de hisseler gerilerken Asya endeksleri toparlanma çabasında.

ABONE OL
8 Ağustos 2024 21:23
Küresel piyasalar hâlâ diken üstünde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de hisse senedi piyasaları 42 milyar dolarlık tahvil ihalesine gelen zayıf talep sonrası gerilerken Asya’da seansın başlarında yaşanan sert kayıplar sonrası toparlanma yaşandı.

Perşembe günü Japonya Merkez Bankası’nın güvercin sinyali sonrası yükseliş yaşayan S&P 500 endeksi ABD tahvil ihalesinde getirinin beklenti üzerinde oluşması sonrası kazançlarını sildi ve günü yüzde 0,8 ekside kapadı.

S&P 500 vadelileri bu sabah yatay seyretti. Asya’da ise Japon Topix endeksi bir ara yüzde 1,8’e kadar kayıp yaşasa da daha sonra pozitife döndü.

MSCI Asya Pasifik de hafif yükselirken bu haftaki kaybını yüzde 1,3 ile sınırladı. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,1 düştü.

İhale gününde beş baz puan yükselen ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu sabah üç baz puan geriledi ve yüzde 3,911 oldu. Petrol fiyatları yatay bir seyir izlerken Brent 78,6 dolardan alıcı buluyor.

Avrupa’da gaz fiyatları sıçradı

Avrupa gaz fiyatları, Ukrayna birliklerinin Rusya sınırı yakınlarındaki önemli bir doğal gaz geçiş noktasını ele geçirdiği haberinin ardından bu yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Gösterge vadeli işlemler yüzde 4,8 artışla megavat/saat başına 38,45 euro ile aralık ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Resmi olmayan Rus askeri blogu Rybar, Ukrayna birliklerinin Sudzha kasabası yakınlarındaki gaz geçiş noktasını ele geçirdiğini söyledi. İddia bağımsız olarak doğrulanamadı.

Sudzha istasyonu, Rus gazını Ukrayna üzerinden Avrupa’ya taşıyan son boru hattı bağlantısının bir parçası. Avrupa savaştan bu yana Rus gazını ikame etmek için çabalarını artırsa da olası bir kesinti yine de şok etkisi yaratabilir. Avrupa Rus gazına yaptırım uygulamadı ve kıtanın bazı bölgeleri hala bu gaza bağımlı durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP