DOLAR 33,5574 -0.07%
EURO 36,8205 0.23%
ALTIN 2.664,00-0,21
BITCOIN %
İstanbul
32°

AÇIK

KALAN SÜRE

TÜSİAD Başkanı Turhan: Instagram’ın kapatılmasını doğru bulmuyoruz

TÜSİAD Başkanı Turhan: Instagram’ın kapatılmasını doğru bulmuyoruz

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Instagram'ın kapatılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Kanunlara uyulmuyorsa orada belli yaptırımlar uygulanabilir. Topyekün kapatmayı doğru bulmuyoruz” açıklamasını yaptı. Uygulanan programı desteklediklerini ifade eden Turan, para politikasına ilişkin olarak da "Faiz indirimini konuşmak için biraz erken" değerlendirmesinde bulundu.

ABONE OL
6 Ağustos 2024 15:46
TÜSİAD Başkanı Turhan: Instagram’ın kapatılmasını doğru bulmuyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, Türkiye’nin en büyük önceliğinin enflasyonla mücadele olduğunu belirterek, enflasyonun tek haneye düşürülmedi sürece hiçbir şey yapma şansının olmadığına dikkat çekti.

CNBC-e yayınına katılan Turan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

*Belirsizliğin çok olduğu bir dönemden geçiyoruz. Trump’ın kazanması durumunda Rusya-Ukrayna savaşının biteceği konuşuluyor. Suudi Arabistan’da çok ciddi bir potansiyel var. Orta Doğu Türkiye ihracatı için önemli. Türkiye, Bangladeş’le değil Fransa ile rekabet etmeli. Avrupa ile kötü olma şansımız yok. İhracatımızın yüzde 50’sini oraya yapıyoruz. Bizim en önemli sorunlarımızdan biri faktör verimlilikte artış olmaması.

*TUSİAD olarak uygulanan politikaları destekliyoruz. Türkiye’nin en büyük önceliği enflasyonla mücadele. Biz enflasyonu tek haneye düşüremediğimiz sürece hiçbir şey yapma şansımız yok. Program hazırlanırken ekonomi kurmayları yaklaşık 70 ülkenin dezenflasyon sürecinin incelendiğini ve sabredilmesi gerektiğini anlattı. Para ve maliye politikalarının ardından yapısal reformlar gelmedi. Resesyona girmeden düşük büyüme ile bu süreci aşabiliriz.

“Topyekün kapatmayı doğru bulmuyoruz”
*Instagram’ın kısıtlanmasını doğru bulmuyorum. Kanunlara uyulmuyorsa orada belli yaptırımlar uygulanabilir. Topyekün kapatmayı doğru bulmuyoruz.

* Son iki yılda iş dünyasında finansman ve insan kaynağı sıkıntısı var. Nitelikli insan kaynağı yaratamazsanız katma değer oluşturamıyorsunuz.

*Faiz indirimini konuşmak için biraz erken.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP