DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN %
İstanbul
28°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü

İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 5 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

ABONE OL
6 Ağustos 2024 14:32
İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında yaşanan can kayıplarına ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada, Lübnan’ın Mayfadun beldesindeki bir eve düzenlenen hava saldırısında 5 kişinin hayatını kaybettiği, Hiyam beldesine gerçekleştirilen saldırıda da 1 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ölü ve yaralıların kimliklerine ilişkin ise detay verilmedi.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde de Mayfadun ve Hiyam’a savaş uçaklarıyla art arda saldırıların düzenlendiği ifade edildi.

Hizbullah da İsrail’e saldırılarına yönelik resmi Telegram hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail’in gasbettiği topraklarda yer alan yasa dışı Avivim yerleşim biriminin uygun silahlarla, Birket Rişe Askeri Üssü’nün de İran yapımı Burkan füzesiyle tam isabet vurulduğu kaydedildi.

Lübnan Hizbullahı’nın, İsrail’in kuzeyindeki askeri üsse saldırısında iki kişi yaralandı

İsrail’in kuzeyindeki Batı Celile bölgesi, sahil kentleri Akka ve Nehariya’da “düşman hava unsuru” saldırı alarmları çaldı.

Bölge sakinleri Akka ve Nehariya kentleri ortasında bir noktanın hedef alındığını ve patlama sesi duyulduğunu aktarırken, Hayfa kentinden dumanlar yükseldiği görüldü.

İsrail Hayom gazetesi, İHA’nın isabet ettiği noktanın bir askeri üs olduğunu aktardı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, şarapnel parçalarıyla biri ağır bir orta iki yaralı olduğunu bildirdi ancak yaralıların sivil ya da asker olduğuna ilişkin bilgi paylaşmadı.

Hizbullah, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in kuzeyindeki Akka’da yer alan Golani Tugayı Karargahı ve Şaraga Kışlası’ndaki Egoz Birimi 621’inci Karargah’ı kamikaze insanız hava aracı ile tam isabet hedef aldığını kaydetti.

İsrail ordusu da yaptığı açıklamada, Lübnan’ın güneyinde bir eve savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıda “Hizbullah unsurlarının hedef alındığını” savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP