DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Avrupa’da doğalgaz fiyatları geriledi

Avrupa’da doğalgaz fiyatları geriledi

Avrupa’da doğalgaz fiyatları, ABD’deki resesyon korkusu ve Orta Doğu’daki siyasi gerilimin etkisiyle geçtiğimiz hafta yüzde 13 artış göstermesinin ardından yüzde 2,3'e kadar geriledi.

ABONE OL
5 Ağustos 2024 12:07
Avrupa’da doğalgaz fiyatları geriledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’da doğalgaz fiyatları, ABD ekonomisine ilişkin artan endişeler arasında petrol ve finansal piyasalardaki satış dalgasının ardından düşüş gösterdi. Geçtiğimiz hafta yüzde 13 artış gösteren vadeli işlemleri Pazartesi günü yüzde 2,3’e kadar geriledi.

Avrupa’nın gaz endeksi olan Hollanda’nın ön ay vadeli işlemleri megavat-saat başına 35,90 euroya düştü.

Küresel hisse senetleri, ABD ekonomisinin hızla kötüleşmenin eşiğinde olduğuna dair işaretler üzerine geriledi ve bu düşüş de petrol kontratlarını aşağı çekti.

Aynı zamanda, İran’dan İsrail’e bir misilleme saldırısı olası iken, bu durumun bölgedeki gaz tedarikini aksatması bekleniyor.

Saxo Bank A/S’de Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen “Orta Doğu’daki gelişmeler jeopolitik risk primine katkıda bulunurken, ham petrol talep endişeleriyle zarar görüyor” ifadelerini kullandı.

“Avrupa’daki doğalgaz fiyatları, Cuma günü geç saatlerdeki artışın çoğunu geri veriyor” diyen Hansen, bunun bir kısmının hafta sonu Orta Doğu’da herhangi bir saldırı olmamasından kaynaklandığını, ancak İsrail’e yakın bir saldırıdan hala endişe edildiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP