DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Bitcoin seçim belirsizliği ile kritik eşikte

Bitcoin seçim belirsizliği ile kritik eşikte

Bitcoin ve diğer kripto varlıklar, Ortadoğu'daki artan gerilimler ve ABD'nin eski Bitcoin varlıklarını taşımasıyla kritik seviyeye geriledi. Piyasalar, jeopolitik riskler ve yaklaşan seçimlerin etkisiyle dalgalanıyor.

ABONE OL
5 Ağustos 2024 01:45
Bitcoin seçim belirsizliği ile kritik eşikte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin ve diğer kripto varlıklar hafta ortasındaki ivmesini kaybederek kritik eşik olan 60 bin dolar seviyesine geriledi.

Ortadoğu’daki gerginlikler ve ABD seçimlerine ilişkin belirsizlik düşüşü tetikleyen faktörler arasında yer aldı. Analistler ABD başkanlık seçimlerinin kripto piyasaları üzerinde önemli etkileri olabileceğine dikkat çekti.

Ortadoğu’da yaşanan gerilimler bu hafta kripto varlıklara aşağı yönlü baskı yaptı. İran-İsrail gerginliğinin artması jeopolitik riskleri artırırken en riskli yatırım aracı olarak görülen Bitcoin bu gelişmelerden negatif etkilendi.

Öte yandan ABD hükümetinin daha önce el koyduğu kripto varlıkların içerisinden 2 milyar dolar değerinde Bitcoin transfer ettiğine yönelik haber akışı da aşağı yönlü baskıyı tetikledi.

ABD Başkan Adayı Donald Trump, hafta başında yaptığı bir konuşma sırasında ABD’nin hiçbir zaman Bitcoin satmayacağına dair söz vermişti. Ancak ABD hükümeti, yıllar önce el koyduğu Silk Road Bitcoin’lerinden 2 milyar dolarlık bir kısmı hareket ettirdi.

KRİPTODA SON DURUM

Hafta içinde 70 bin dolara yaklaşan Bitcoin’de haftalık düşüş yüzde 10’u aşarken lider kripto varlık 60 bin 300 dolardan işlem gördü.

Ethereum 2 bin 880 dolar, Ripple 0,54 dolar, Dogecoin 0,105 dolar, Solana ise 140,6 dolar civarında işlem gördü.

SEÇİM GÜNDEMİ ETKİLİYOR

Analistlere göre Bitcoin, Trump’ın seçim kampanyası için önemli bir vaadin parçası. Bu nedenle kripto varlıklar ABD başkanlık seçimlerinin iniş çıkışlarına doğrudan maruz kalıyor.

Ryze Labs’ın kurucusu ve yönetici ortağı Matthew Graham konu ile ilgili değerlendirmelerinde şunları söyledi:

“Kısa vadede, faiz oranlarının düşme potansiyeli, yaklaşan seçimlerde Trump’ın zafer kazanma olasılığı ve Kamala Harris yönetimi altında bir kripto revizyonunun olası etkisi de dahil olmak üzere şu anda Bitcoin’in fiyatını etkileyen çeşitli faktörler var. Piyasa, böyle bir politika değişikliğinin olasılığını ve potansiyel sonuçlarını dikkatle değerlendiriyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP