DOLAR 34,0194 0.1%
EURO 38,0712 0.15%
ALTIN 2.740,63-0,37
BITCOIN %
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Komşu’da hortladı, bir haftada 5 can aldı

Komşu’da hortladı, bir haftada 5 can aldı

Yunanistan’da son bir hafta içerisinde 5 kişinin Batı Nil Virisü’nden yaşamını yitirdiği açıklandı. 7 ayda 33 vaka tespit edildi.

ABONE OL
3 Ağustos 2024 16:55
Komşu’da hortladı, bir haftada 5 can aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’da son bir hafta içerisinde 5 kişinin Batı Nil Virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında virüsün, ülkenin farklı noktalarında 6 kişinin ölümüne neden olduğu, ifade edildi.,

Açıklamada, bu ölümlerden 5’inin son bir haftada kaydedildiği belirtildi. Uzmanlar, sivrisineklere karşı kişisel korunmanın önemini vurgulayarak virüsün özellikle Batı Nil Virüsü, Larissa, Trikala, İmathia, Selanik ve Pela’da tespit edildiğine dikkat çekti.

33 VAKA GÖRÜLDÜ

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu’ndan yapılan açıklamada , yaz sezonunun başlangıcından 31 Temmuz’a kadar Yunanistan’da toplam 33 Batı Nil virüsü enfeksiyonu vakası teşhis edildi.

BATI NİL VİRÜSÜ NEDİR?

Batı Nil Virüsü tropik ve ılıman iklimlerde bulunan bir virüstür. İlk olarak 1937 yılında Uganda’nın Batı Nil Bölgesinde görülmüştür diye kaynaklarda yer alsa da Büyük İskender’in de ölümüne yol açmıştır. Sivrisinekler aracılığı ile tüm memeli hayvanlara ve insanlara bulaşabilir.

Hastalık, 2-8 gün süren bir yumurtlama periyodunun ardından kendini yüksek ateş, bulantı, ağrı olarak hissettirir. Bazı ağır vakalarda ise hasta yarı-koma durumuna bile girebilir. Yaşar ANTER/sozcu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP