DOLAR 34,0189 0.11%
EURO 38,0870 0.24%
ALTIN 2.760,990,37
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Vize krizi büyüyor! İtiraz işlemleri askıya alındı

Vize krizi büyüyor! İtiraz işlemleri askıya alındı

Başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri, Türklere vizeyi durdurma noktasına getirdi. Almanya, vizeleri reddedilenlerin itiraz haklarının 30 Haziran 2025’e kadar askıya alındığını açıkladı. Vize işlemleri 8 ayı bulmaya başladı ve fiilen durdu. Avrupalı diplomatlar, "Türkleri vizeyi kolaylaştırırsak, orada kimse kalmaz" yorumunu yapıyor.

ABONE OL
4 Ağustos 2024 15:19
Vize krizi büyüyor! İtiraz işlemleri askıya alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’den başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine vize başvurularının hızla arttığı belirtilirken, Türklere vize koşulları iyice sertleştirildi, süreler uzatıldı ve itiraz hakkı da kaldırıldı.

Vizede durum 2019’dan sonraki en yüksek rakamlara ulaşılırken, Türklere verilen ret oranları Almanya’da yüzde 26.5’a ulaştı. Üstelik bu rakama vize işlemleri sonuçlanmayanlar dahil değil.

“İTİRAZLARI DİKKATE ALMAYACAĞIZ”

Almanya, vizeleri reddedilenlerin itirazlarına cevap vermeyeceğini duyurmuştu. İtirazlara cevap vermeme süresi 30 Haziran 2025’e kadar uzatıldı. Almanya’nın dış temsilcilikleri, itirazlarla ilgili hukuki yolun açık olduğunu duyursa da, fiilen dava açılması oldukça zorlu bir yol olarak görülüyor. Çünkü vize işlemleri bekletiliyor ve ancak vizelerin reddinden sonra dava açılması mümkün olduğu için, gerekli tüm süreler kaçırılmış oluyor.

SÖZDE KOLAYLAŞTIRACAKLARDI!

Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye ile imzalanan Geri Kabul Anlaşması’nda söz vermesinin aksine Türklere vizeyi kolaylaştırma yerine zorlaştırırken, bunun en büyük nedeni, “Vize alıp gelenlerin bir çoğunun niyetinin AB’ye ekonomik olarak göç etme“ olarak belirtiliyor.

Çeşitli AB ülkelerinin temsilcileri, özellikle Türklere vizenin açılmasının sınırsız bir göç dalgası yaratabileceğinden endişe ediyor ve “Türklere vizeyi kolaylaştırırsak orada kimse kalmaz. Herkes Avrupa’ya gitmek istiyor” yorumları yapıyor.  Ali Gülen/sozcu

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP