DOLAR 34,0166 0.07%
EURO 38,0756 0.05%
ALTIN 2.742,47-0,08
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

İmamoğlu: İletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı

İmamoğlu: İletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Instagram'a erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, " Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez" dedi.

ABONE OL
2 Ağustos 2024 13:45
İmamoğlu: İletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye bu sabah sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli kararı haberine uyandı. Instagram’a erişim engeli getirilmesine karşı çok sayıda eleştiri dile getirilirken bir açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, uygulanmanın bir an önce erişime açılması gerektiğini söyledi. İmamoğlu, “İletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı.” tepkisini gösterdi.

İmamoğlu X hesabından yaptığı paylaşımda, “Sosyal medya; her kesimin ticaret, haberleşme dahil birçok amaçla kullandığı bir platformdur. Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez. Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı.” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişimi engelledi. BTK tarafından yapılan ilk açıklamada, platformun “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi.Öte yandan, BTK’nın web sitesindeki bilgi sorgulama menüsünde de, Instagram’a erişimin engellendiği bilgisine ulaşıldı.Öte yandan Instagram’a erişimin engellenmesinin ardından Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı’na basın ve ifade özgürlüğüne müdahale yetkisi veren mevzuat hükümlerinin iptal edildiğine ilişkin basın duyurusu yayımladı. Gönderi kısa sürede AYM’nin sosyal medya sayfasından kaldırıldı. AYM’nin sitesine de erişim sağlanamadığı görüldü.

ERDOĞAN’DAN INSTAGRAM PAYLAŞIMI: HAYIRLI CUMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişime engellenen Instagram hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan’ın mesajının gündem olmasının ardından paylaşım kısa süre sonra kaldırıldı.

İşte dakikalar sonra kaldırılan paylaşım:

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP