DOLAR 34,0292 0.13%
EURO 38,1100 0.18%
ALTIN 2.749,820,19
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

İmamoğlu, İBB’nin SGK borcuyla ilgili açıklama yapacak

İmamoğlu, İBB’nin SGK borcuyla ilgili açıklama yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak.” açıklamasıyla gündeme gelen CHP’li belediyelerin SGK’ye prim borcu tartışmaları hakkında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 3 Ağustos Cumartesi günü basın toplantısı düzenleyecek.

ABONE OL
2 Ağustos 2024 16:43
İmamoğlu, İBB’nin SGK borcuyla ilgili açıklama yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediyelerin 96 milyar TL’yi bulan SGK borçlarının tahsili konusunda talimat veren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Öyle 25 kuruşa simit yok” açıklamasının yankıları sürüyor.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir” diyerek bir tablo yayımlamıştı. En borçlu 5 belediyenin sıralandığı tabloda Ankara’nın 5.7 milyar, İzmir’in 5.3 milyar, İstanbul’un 3.3 milyar, Adana’nın 3 milyar, Şişli’nin 1.8 milyar TL borcunun bulunduğu açıklanmıştı.

İMAMOĞLU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta da İBB’nin SGK’ya olan 3 milyarlık borcu ödemek için başvuru yaptığını duyurmuştu. Bu sırada bazı CHP’li belediyeleri borç nedeniyle haciz bildirimleri gitmeye başladı. Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da gündemdeki son gelişmeler hakkında Saraçhane’deki başkanlık binasında 3 Ağustos Cumartesi günü basın toplantısı düzenleyecek. Özlem GÜVEMLİ/sozcu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP