DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

BOE faiz indiriminde Bailey’in kararı etkili olacak

BOE faiz indiriminde Bailey’in kararı etkili olacak

İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz kararını bugün TSİ 14:00’te açıklayacak.

ABONE OL
1 Ağustos 2024 09:57
BOE faiz indiriminde Bailey’in kararı etkili olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bloomberg anketine katılan 41 ekonomistin medyan beklentisi politika faizinin %5,25’ten %5’e çekilmesi yönünde. Ankete katılan 32 ekonomist 25 baz puanlık indirim öngörürken, 9 ekonomist faizin sabit kalacağını tahmin etti.

Bloomberg ekonomistleri Niraj Shah ve Dan Hanson’a göre faiz indirimine gidilip gidilmeyeceği büyük ölçüde BOE Başkanı Andrew Bailey’e bağlı olacak. Bailey’in 25 baz puanlık bir faiz indirimine gidilmesi yönünde oy kullanacağını öngören Shah ve Hanson, geçmişteki toplantılara atıfta bulunarak, “Bu, diğer üyelerin indirim kararını desteklemesi ihtimalini artıran bir durum” dediler.

“BOE’nin 1 Ağustos’taki politika kararı her zamankinden daha belirsiz” diyen ekonomistler, “Para Politikası Kurulu’nun iletişimi, özellikle seçim kampanyası sırasındaki karartma dönemi nedeniyle son aylarda yetersiz kaldı ve bu da görüşlerin nasıl geliştiğini değerlendirmeyi zorlaştırdı” ifadelerini kullandılar. BOE’nin faiz indirimini 3 ret oyuna karşı 6 kabul oyuyla gerçekleştirmesini bekleyen Shah ve Hanson, ekonomistler arasındaki fikir birliğinin de 4’e karşı 5 oyla faiz indirimine gidilmesi yönünde olduğuna işaret etti.

BOE’nin bundan sonraki indirimlerin kademeli olacağının altını çizeceğini düşünen Bloomberg ekonomistleri, ikinci indirimi kasım ayında bekliyor ve BOE faizinin 2025 sonunda %3,75 olacağını tahmin ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP