DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 20198820,12%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Servisçiler Şimşek’e tepkili: Yıldırım esnafa düştü

Servisçiler Şimşek’e tepkili: Yıldırım esnafa düştü

Ankara’nın İskitler semtinde toplanan servis esnafı protesto gösterisi yaptı.

ABONE OL
31 Temmuz 2024 16:18
Servisçiler Şimşek’e tepkili: Yıldırım esnafa düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tasarruf tedbirleri kapsamında memur servislerinin kaldırılması kararı çok sayıda esnafı zor durumda bıraktı. Ankara’nın İskitler semtinde toplanan servis esnafı, “Şimşek Çaktı Yıldırım Esnafa Düştü. Servis Esnafının Ekmeğinden Tasarruf Olmaz” yazılı pankartlar açarak, protesto gösterisi yaptılar.

Servisçi esnafı, “Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan karar ile ilk etapta Ankara’da yaklaşık 500 servis aracımız etkilenecek. Tedbirlerin uygulanması devam ederse 1 Ocak 2025 itibarıyla 2 bin esnafımızın servis araçlarının tamamen boşta kalması kaçınılmaz olacak” dediler.

İşlerini kaybedecek olan esnaflara seslenen Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara da, “Ankara’da öğrenci ve personel servisi yapan toplamda 7 bin 329 adet servis var. Tasarruf tedbirleri 2025 tarihi itibariyle başlayıp 3 yıl sürecek. Birçok kurum ihale yapmadığı için yaklaşık 700 servis aracı işsiz kalacak’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Servisçi esnafımız evine yemek götüremeyecek. Kredi kefalet kooperatiflerinden aldıkları kredi taksitlerini ödeyemeyecek. SGK primini yatıramayacak. Araç bakımlarını yaptıramaz hale gelecek. Tasarruf tedbirlerinden en çok Ankara ilimizde servis yapan esnaflarımız muzdarip oldu. Ankara’nın memur kenti olması nedeniyle servis ihalelerinin yapılmaması ekmeğini bu işten kazanan esnafı mağdur edecek. Ankara’nın tasarruf tedbirleri kapsamı dışına çıkarılmasını istiyoruz’’ Yavuz ALATAN/sozcu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP