DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN %
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Medyaradar mahkeme kararıyla erişime engellendi

Medyaradar mahkeme kararıyla erişime engellendi

Medyaradar.com internet sitesine mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

ABONE OL
31 Temmuz 2024 15:54
Medyaradar mahkeme kararıyla erişime engellendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan 30 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/6987 sayılı kararına göre Medyaradar sitesine erişim engellendi.

MEDAYADAR’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Medyaradar sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı. “Okurlarımıza zorunlu açıklama” başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

OKURLARIMIZA ZORUNLU AÇIKLAMA

Medya dünyasının özgür sesi MedyaRadar dün akşam saatlerinde keyfi bir uygulama ile karşı karşıya kaldı. Arkasına siyasi iktidarın rüzgarını alan Turkuvaz Medya Grubu bir haberi gerekçe göstererek ‘tebligat ve uyarı’ olmadan bizleri susturmaya çalıştı.

Belli ki, farkında olmadan ne kadar çok ‘fincancı katırını, ne kadar çok kurbağayı ürkütmüşüz!’

“KALEMLERİMİZ EĞİLMEYECEK, GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ama yağma yok, ‘pilavdan dönenin kaşığı kırılsın’ diyoruz… Bedeli ne olursa olsun, gerçekleri görünür kılmaya devam edeceğiz. Medya dünyasındaki ‘maskeleri’ indirmeye kirli ilişkileri yazmaya devam edeceğiz.

Okuyucularımızdan, bu süre zarfında haber akışında meydana gelecek aksamalardan dolayı özür dileriz.

‘SUSMAYACAĞIZ’

http://Medyaradar.com, olarak gerçekleri yazmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Kalemimize, basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Denizhan Erkoç / Medyaradar Genel Yayın Yönetmeni.

ERİŞİM ENGELİ

Sadece yurt dışı ip adresinden ve Twitter üzerinden gelenler Medyaradar sitesindeki haberleri okuyabiliyor. VPN uygulamalarını kullanarak ve Twitter üzerinden giriş yapabiliyorlar. Bazı operatörlerde açılabilen sitenin yakın zamanda da tek tek erişime engelleneceği bildirildi.

Medyaradar’ın avukatları erişim engelini durdurmak için bir adım attılar. Medyaradar avukatlarının erişim engeli kararının ayrıntılarına ulaştıktan sonra gerekli hukuki işlemleri başlayacak.

NE OLMUŞTU?

Demirören grubu CNN Türk’ün İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD kongresinde yaptığı konuşmasını dakikalarca canlı yayında verdikten sonra anlık olarak verilen konuşmaya ilişkin yapılan eleştiri haberine erişim engeli getirmişti.

Tepki toplayan bu hareket sonrasında Medyaradar yazarı Varol Ersoy, “CNN Türk, neden çocuk katilinin borazanı oldu?” başlıklı bir yazı yayımladı.

MEDYARADAR YAZARI NE YAZMIŞTI?

Ersoy yazısında “Netanyahu’nun konuşmasının önemli bir bölümünü canlı ve sesli olarak ekranlarına taşımakta sakınca görmedi. Üstelik İsrail’in Filistinliler’e karşı terör suçu işlediğini iddia eden ve bu yüzden Yahudi lobisi tarafından istifa etmesi istenen CNN İnternational’ın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ted Turner’a rağmen…” ifadelerini kullanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP