DOLAR 34,0237 0.13%
EURO 38,0834 0.13%
ALTIN 2.761,240,60
BITCOIN %
İstanbul
28°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Çin’den zayıf talebi artırma planı

Çin’den zayıf talebi artırma planı

Çin hükümeti, yavaşlayan ekonomik büyüme ve zayıf talep için desteğini artırmayı planlıyor.

ABONE OL
30 Temmuz 2024 15:57
Çin’den zayıf talebi artırma planı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Komünist Partisi, son aylardaki ivme kaybının ülkenin yıllık büyüme hedefini ulaşılamaz hale getirme riski taşıdığı için desteğini artırma sözü verdiğini açıkladı.

Resmi Xinhua Haber Ajansı’nın haberine göre, üst düzey liderler, Devlet Başkanı Xi Jinping liderliğindeki 24 üyeli karar alma organının toplantısında, ayrıntı vermeden, uygun bir zamanda bir dizi yeni önlemi uygulamaya koyma taahhüdünde bulundu.

Habere göre, ekonomi değişen dış çevrenin olumsuz etkisiyle mücadele ederken, yetersiz iç talep endişe verici bir alan olarak vurgulandı.

Öte yandan toplantıda, altyapı projeleri için önemli bir finansman kaynağı olan yerel yönetim özel tahvillerinin daha hızlı ihraç edilmesi ve kullanılması çağrısı yapıldığı aktarıldı.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi, zayıflayan tüketici harcamalarının ihracat patlamasını baltalamasıyla son beş çeyrekteki en kötü büyüme hızına erişti. Bu durum, Pekin’in bu yıl gayri safi yurtiçi hasılada yaklaşık yüzde 5’lik büyüme hedefini tehdit ederek daha fazla teşvik çağrısında bulunulmasına yol açtı.

Analistlere göre bu yılın ilk yarısındaki mali harcamalar bir yıl öncesine göre neredeyse yüzde 3 daraldı ve bu da muhtemelen ekonomik aktivitede etki yarattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP