DOLAR 34,0012 0.04%
EURO 38,1458 0.14%
ALTIN 2.747,690,11
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Türk teknoloji devi iflas etti!

Türk teknoloji devi iflas etti!

Dünya genelinde olduğu Türkiye’de de ekonomik sorunlar ve krizler yaşanıyor. Krizler nedeniyle ülkemizde her gün birçok şirket iflas ediyor. Son olarak teknoloji devi SistemTurk’un iflas ettiği açıklandı.

ABONE OL
29 Temmuz 2024 03:00
Türk teknoloji devi iflas etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları, birçok firmayı zor durumda bıraktı. Bu şirketlerin arasına çelikten 100 kat daha güçlü malzemeler üreten teknoloji devi de katıldı ve iflas etti.

EKONOMİK KRİZ ŞİRKETLERİN BELİNİ BÜKMEYE DEVAM EDİYOR

Küresel ekonomik krizden Türkiye’nin en çok etkilenen ülkelerden biri olması, bu firmaların zorlu süreci atlatmalarını daha da güçleştirdi. Nakit akışını sürdüremeyen firmalar iflas noktasına geldi ve son olarak Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarından birinin iflası duyuruldu.

Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi’nin duyurusuna göre, SistemTurk adlı firmanın konkordato talebi reddedildi ve iflasına karar verildi. Bu karar 19 Temmuz 2024 itibarıyla geçerli oldu. Ankara’daki 10.000 metrekarelik fabrikasında çeşitli makineler üreten firma hızla büyüyordu.

ÇELİKTEN 100 KAT DAHA GÜÇLÜ MALZEME ÜRETİYORDU

Firmanın en önemli ürünü, grafen üretim makinesiydi. Grafen, bilinen en ince ancak en güçlü malzeme olarak bilinir. Çelikten 100 kat daha güçlü olan grafenin atomları son derece sıkı bir şekilde dizilmiştir, bu nedenle içerisinden en küçük atomlar bile geçemez. Böylesine kritik bir makineyi üreten firmanın iflası, sektör temsilcilerini derinden etkiledi.

MAHKEME TARAFINDAN YAYIMLANAN METİN ŞU ŞEKİLDE:

Davacılar Sistemturk İnşaat Spor Malzemeleri Eğitim Makina Medikal Ve İthalat İhracat Limited Şirketi ve Ahmet Malik Öztürk’ün mahkememize açmış olduğu konkordato davasının 19/07/2024 tarihli kararı uyarınca; Asıl davada Ankara Ticaret Sicil Memurluğunun 232*** sicil nosunda kayıtlı olan, 77103*** vergi numaralı SİSTEMTURK İNŞAAT SPOR MALZEMELERİ EĞİTİM MAKİNA MEDİKAL VE İTHALAT İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ (ESKİ ÜNVANI: SİSTEMTURK ULUSLARARASI BELGELENDİRME EĞİTİM DANIŞMANLIK HİZMETLERİ REKLAM MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ)’nin Konkordato talebinin REDDİ ile 19/07/2024 günü saat 14:28 itibariyle İFLASINA, Birleşen davada 557354*** TC Kimlik Numaralı davacı AHMET *** ***’ün açmış olduğu konkordato talebinin REDDİNE, Dosya kapsamında konulan tüm tedbirlerin kaldırılmasına, Konkordato komiserlerinin görevinin sonlandırılmasına karar verildiği ilanen tebliğ olunur.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP