DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
30°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

İmamoğlu’ndan SGK borçları için hamle geldi! AK Parti’den teşekkür gecikmedi

İmamoğlu’ndan SGK borçları için hamle geldi! AK Parti’den teşekkür gecikmedi

Hükümet borçlu belediyelere karşı harekete geçerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir hamle geldi. İBB'nin borçlarını ödemek için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
28 Temmuz 2024 12:15
İmamoğlu’ndan SGK borçları için hamle geldi! AK Parti’den teşekkür gecikmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP belediyelerinin SGK borçlarının tahsili için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na talimat vermişti. İBB’den bu konuda ilk adım geldi.

İBB, borçlar için başvuru yapmış

Yaşanan süreçte İBB’nin borçlarını ödemek için başvuru yaptığı ortaya çıktı. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin, bu tutumu nedeniyle İBB yönetimine teşekkür etti.

İBB’ye teşekkür etti

Şahin konu hakkında şunları söyledi: “Sigorta primlerinin ödenmesiyle ilgili yapılan çağrıdan rahatsız olunduğunu bir kere daha görüyoruz. Bu sigorta prim borçlarının ödenmesiyle ilgili atılan adımdan neden rahatsız olundu? Belediyeleri sıkıştırarak bütçelerinin kısıtlanmaya çalışıldığını iddia ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplam bütçesi 500 milyar liranın üzerinde. SGK borcu 2024 için 3 milyar 250 milyon lira. Bu 500 milyarlık bütçeden 3 milyar liralık borcu ödemek, belediyeyi sıkıştırmak anlamına gelmez. Bu SGK için önemli bir miktardır. Bunun ödenmesini uzlaşmacı bir yaklaşımla sağlamak için yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de başvurusunu yapmış bu ödemeyle ilgili girişimini başlatmıştır. Bu yapıcı tutumdan dolayı da teşekkür ediyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP