DOLAR 32,9664 0.05%
EURO 35,8764 0.21%
ALTIN 2.529,330,05
BITCOIN 2242071-1,02%
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

Trump’tan ABD’yi “Bitcoin süper gücü” yapma sözü

Trump’tan ABD’yi “Bitcoin süper gücü” yapma sözü

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, ABD'yi "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" olmasını sağlamayı planladığını açıkladı. Donald Trump, "Eğer kripto geleceği tanımlayacaksa, ABD'de çıkarılmasını, basılmasını ve üretilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
28 Temmuz 2024 09:19
Trump’tan ABD’yi “Bitcoin süper gücü” yapma sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trump, Nashville’de düzenlenen Bitcoin Konferansı’nda kripto para birimlerine ilişkin politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi halinde bunu Çin’in benimseyeceğini belirten Trump, Çin’in egemen olmasına izin veremeyeceklerini, Çin’in başarılı olmasını istemediğini söyledi.

Trump, “ABD’nin teknolojide, bilimde, imalatta, yapay zekada ve uzayda birinci olmasını istiyorum.” diye konuştu.

ABD’nin “gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü” olmasını sağlamayı planladığını vurgulayan Trump, “Eğer kripto geleceği tanımlayacaksa, ABD’de çıkarılmasını, basılmasını ve üretilmesini istiyorum.” dedi. Trump, “Bitcoin Ay’a gidiyor ve Amerika’nın bu yola öncülük eden ülke olmasını istiyorum.” diye ekledi.

“İlk gün Gary Gensler’i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım”

Yaklaşık 175 milyon insanın Bitcoin ve kripto para birimiyle ilgilendiğine işaret eden Trump, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini kripto para birimine ilişkin düzenlemeleri nedeniyle eleştirdi.

Trump, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) “Bitcoin’i yok ettiğini” savunarak, “Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler’i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım.” ifadelerini kullandı.

Göreve gelir gelmez Bitcoin ve kripto başkanlık danışma konseyi de atayacağını belirten Trump, bu konseyin görevinin tüm sektörün yararına şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlamak olacağını ve bunu 100 gün içinde tamamlayacaklarını aktardı.

Ayrıca Trump, ABD başkanı olduğu sürece asla bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olmayacağını kaydetti.

“Bitcoininizi asla satmayın”

Bitcoin’in dolar için bir tehdit olmadığını savunan Trump, “Mevcut ABD hükümetinin tutumu gerçekten doları tehdit ediyor. Finansal geleceğimize yönelik tehlike kriptodan değil, Washington DC’den geliyor.” diye konuştu.

Trump, Bitcoin ve kripto para birimlerinin daha önce hiç olmadığı kadar hızla yükseleceğini belirterek, “Bitcoininizi asla satmayın” tavsiyesinde de bulundu.

Seçilmesi halinde ABD’nin hükümetin sahip olduğu veya edineceği tüm Bitcoinlerin tamamını elinde tutacağını kaydeden Trump, bunun stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını ifade etti.

Trump, “Amerika’nın ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarımızın hak ettiği inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağım.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP