DOLAR 33,0066 0.06%
EURO 35,8755 0.03%
ALTIN 2.517,720,41
BITCOIN %
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Çin 10 yıllıklarında tarihi dip

Çin 10 yıllıklarında tarihi dip

Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) son faiz indirimleri sonrası Çin’in 10 yıllık tahvil getirisi rekor düşük seviyeye indi.

ABONE OL
26 Temmuz 2024 09:45
Çin 10 yıllıklarında tarihi dip
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) zayıflayan ekonomiyi canlandırmak için yaptığı son faiz indirimleri daha uzun vadeli tahvil getirilerini yükseltme çabalarını baltarken, ülkede 10 yıllık tahvil getirisi bugün yüzde 2,17 ile bir ara Bloomberg tarafından derlenen ve 2002’ye kadar giden veriler içinde en düşük seviyesine geriledi.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin gidişatına ilişkin kötümserliğin artması, yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesi ve daha fazla faiz indirimi gelebileceği beklentisi tahvil getirileri üzerinde baskı oluşturuyor.

Çin Merkez bankası aşırı düşük getirilerin finansal istikrarı tehlikeye attığını ve yuan üzerinde baskı yarattığını düşünüyor.

Bu nedenle PBOC geçtiğimiz günlerde ralliyi soğutmak amacıyla, piyasa koşullarına bağlı olarak, devlet tahvillerini borç alıp satabileceğini duyurmuş, piyasanın tersine dönmesi halinde yatırımcıların zarar edebileceği konusunda uyarmıştı.

Tahvil getirilerindeki yükseliş, bu gelişmeye rağmen devam etti. Standard Chartered Bank Çin Makro Strateji Müdürü Becky Liu, “PBOC piyasayı tekrar uyarmak isteyecektir, ancak hemen tahvil satışına başlamasına gerek yok. PBOC sert bir çizgi hedeflemiyor, eğrinin şeklini hedefliyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP