DOLAR 33,1092 0.31%
EURO 36,0006 0.28%
ALTIN 2.525,790,74
BITCOIN %
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Büyükelçi Bodnar: Ateşkes, Rusya’nın güç toplaması anlamına gelir

Büyükelçi Bodnar: Ateşkes, Rusya’nın güç toplaması anlamına gelir

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, Euronews'e verdiği özel röportajda, olası bir ateşkesin 'Rusya'nın yeteneklerini güçlendirmek ve Ukrayna'ya saldırılarını yenilemek için güçlerini takviye etme süresi kazanması anlamına geleceğini' söyledi.

ABONE OL
26 Temmuz 2024 01:56
Büyükelçi Bodnar: Ateşkes, Rusya’nın güç toplaması anlamına gelir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Euronews’in haberine göre, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya’nın Ukrayna’da işgal ettiği topraklardan çekilmeksizin yapılacak bir ateşkesin karşı tarafa saldırılarını sürdürmek için güçlerini takviye etme imkanı vermek anlamına geldiğini belirtti.

Euronews’e özel röportaj veren Bodnar, Rusya-Ukrayna Savaşı, Kiev’in NATO’ya katılma hedefi ve Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik sürecinin yanı sıra Türkiye ile ikili ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

Bodnar, Ukrayna’da iki yılı aşkın süredir devam eden Rus işgaline yönelik çözümün uluslararası hukuk çerçevesinde Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunmasından geçtiğini vurgulayarak, “Başka herhangi bir çözüm önerisi dikkate alınmamalı ve biz de bu sebeple reddettik” ifadelerini kullandı.

“Birçok ülke ateşkes fikrini önerdi ama bu ne anlama geliyor kimse bunu düşünmüyor.” diyen Bodnar, ateşkesin “Ukrayna topraklarının yüzde 25’inin Rus kontrolü altında kalması” ve “Rusya’nın yeteneklerini güçlendirmek ve Ukrayna’ya saldırılarını yenilemek için güçlerini takviye etme süresi kazanması anlamına geldiğini” belirtti.

Ateşkese yönelik mesafeli duruşlarının saldırgan tarafın galip gelmesini istemediklerinden kaynaklandığını belirten Bodnar, “Barışı sağlama yöntemlerimiz çok basit; Rus güçlerinin geri çekilmesi ve uluslararası hukukun korunmasıdır, sonrasında diğer olasılıklar hakkında konuşmaya başlayabiliriz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP