DOLAR 33,1041 0.3%
EURO 35,9862 0.29%
ALTIN 2.529,870,90
BITCOIN %
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

İsrail’de beyin yiyen amip krizi! 100’den fazla kişi hastanelere koştu

İsrail’de beyin yiyen amip krizi! 100’den fazla kişi hastanelere koştu

İsrail'de bir kişinin beyin yiyen amip nedeniyle ölmesi ve bir çocuğun da benzer şüpheyle hastaneye kaldırılmasının ardından 100'den fazla kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu bildirildi. Uzmanlar, bu amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtiyor.

ABONE OL
26 Temmuz 2024 01:55
İsrail’de beyin yiyen amip krizi! 100’den fazla kişi hastanelere koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’de bir kişinin beyin yiyen amip nedeniyle ölmesi ve bir çocuğun da benzer şüpheyle hastaneye kaldırılmasının ardından 100’den fazla kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, İsrail’in kuzeyindeki bir su parkında yüzen 2 kişide beyin yiyen amip tespit edildiği belirtildi. Bu kişilerden 25 yaşında olduğu belirtilen adamın öldüğü, durumu ağır olan 10 yaşındaki çocuğun ise hastanede tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

Su parkının kapatılma talimatı verildi

Sağlık Bakanlığının söz konusu su parkının kapatılması talimatını verdiği kaydedildi. Bakanlığın ayrıca son 2 haftada bu parkı ziyaret eden kişilerden ateş, baş ağrısı veya kusma gibi şikayetleri olan kişilerden sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmelerini istediği aktarıldı. Bunun üzerine 100’den fazla kişinin hastaneye başvurduğu bildirildi.

“Naegleria fowleri” adlı amip beyne burundan geçiyor. Uzmanlar, bu amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP