DOLAR 33,0919 0.29%
EURO 35,9276 0.12%
ALTIN 2.511,180,18
BITCOIN %
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

ABD ekonomisi beklentinin üzerinde büyüdü

ABD ekonomisi beklentinin üzerinde büyüdü

ABD'de merakla beklenen veri bugün açıklandı. ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,8'le beklentilerin üzerinde büyüdü.

ABONE OL
25 Temmuz 2024 18:57
ABD ekonomisi beklentinin üzerinde büyüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) öncü verilerini açıkladı. Buna göre, ABD’de GSYH bu yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 2,8 arttı.

Beklenenden fazla büyüme kaydeden ABD ekonomisinin, söz konusu dönemde yüzde 2 büyümesi öngörülüyordu. Ülke ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,4’lük büyüme performansı göstermişti.

Üç faktör etkili

ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğindeki büyümesinde, tüketici harcamaları, özel stok yatırımları ve konut dışı sabit yatırımlardaki artış etkili oldu. Aynı dönemde ithalat da arttı.

Yılın ikinci çeyreğinde kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi yüzde 2,6’lik artış kaydetti. Söz konusu endeks, yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,4 artmıştı.

Tüketim harcamaları arttı

Gıda ve enerji harcamalarının hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de aynı dönemde yüzde 2,9 arttı.

Piyasa beklentileri çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin bu dönemde yüzde 2,7 artması yönündeydi. Söz konusu endeks, yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,7 artmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP