DOLAR 33,0662 0.22%
EURO 35,9261 0.16%
ALTIN 2.507,79-0,83
BITCOIN %
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Türkiye girişimcilik ekosistemini güzel gelişmeler bekliyor

Türkiye girişimcilik ekosistemini güzel gelişmeler bekliyor

2024’ün ilk yarısında 235 yatırım turunda 587 milyon dolar yatırım yapıldığını belirten Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, bu rakamların Türkiye’nin girişim yatırımları için cazip bir destinasyon haline geldiğinin önemli bir göstergesi olduğunu açıkladı.

ABONE OL
25 Temmuz 2024 16:24
Türkiye girişimcilik ekosistemini güzel gelişmeler bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024’ün ilk 6 ayının Türkiye girişimcilik ekosisteminin dayanıklılığını ve dinamizmini tekrar kanıtlayan bir dönem olduğunu belirten Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, “2024’ün ilk yarısında 235 yatırım turunda 587 milyon dolar yatırım yapılırken, bu rakamın 476 milyon doları ikinci çeyrekte gerçekleşti. 2024’ün ilk yarısında 235 yatırımın 12’sinde yabancı yatırımcılar yer aldı. 2023 yılında tüm dünyada girişimlere yapılan yatırımlar ise son 5 yılın en düşük seviyesindeydi. Bu durum, Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar için cazibesini gösteriyor. Türkiye girişimcilik ekosistemini 2024 sonunda çok güzel gelişmeler bekliyor.” dedi.

Türkiye girişim ekosisteminin 2024’ün ilk 6 ayını değerlendiren Eren, şöyle devam etti:

“Özellikle oyun girişimleri, dikkate değer bir büyüme kaydetti. Türkiye, Avrupa’da yatırım büyüklüğü açısından 7. sıraya, yatırım sayısı açısından ise 2. sıraya yükseldi. MENA bölgesinde ise oyun yatırımları büyüklüğü açısından 2., sayı açısından 1. sırada yer aldı. Büyüme oranı, yatırım çeşitliliği ve stratejik hamlelerle, Türkiye yatırımcılar ve girişimciler için çekici bir merkez haline geldi. Biyoteknoloji, yapay zeka ve sağlık teknolojileri gibi alanlarda yapılan yatırımlar, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanında öne çıkmasını sağladı. Yerel seçimlerin geride kalması ve belirsizliklerin azalması ile yatırımcıların iştahında artışı perçinlerken süregelen yüksek faiz ortamı da tam tersi etki yaratıyor. Öte yandan Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarıldı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe birden artırdı. Bunlar çok önemli gelişmeler. Tüm bu etmenlere istinaden ilerleyen çeyrek için olumlu beklentilerimizi koruyoruz ve işlem sayısı ile işlem hacminde artış öngörüyoruz. Bu açıdan baktığımızda Türkiye’de girişimcilik ekosisteminde sürpriz gelişmeler yaşanacağını ve 2024 yılını büyümeyle kapatacağını söylemek mümkün.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP