DOLAR 33,0053 0.57%
EURO 35,9186 0.83%
ALTIN 2.502,46-1,04
BITCOIN %
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Özgür Demirtaş’tan ‘Ekonomide tarih yazıldı’ diyen Necmettin Batırel’e sert tepki
  • Ekonomi Manşet :
  • Gündem
  • Özgür Demirtaş’tan ‘Ekonomide tarih yazıldı’ diyen Necmettin Batırel’e sert tepki

Özgür Demirtaş’tan ‘Ekonomide tarih yazıldı’ diyen Necmettin Batırel’e sert tepki

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, geçmişte bir televizyon programında karşı karşıya geldiği Necmettin Batırel'ın gazete yazısına yanıt verdi. Batırel’in ''Bir yılda ekonomide tarih yazıldı'' değerlendirmesini alıntılayan Demirtaş, ''Ekonomi elbette 2025 sonrası toparlanmaya başlayacak ama şu anda çekilen bunca acı sizin ve sizin gibi düşünenler yüzünden'' ifadesini kullandı.

ABONE OL
25 Temmuz 2024 15:53
Özgür Demirtaş’tan ‘Ekonomide tarih yazıldı’ diyen Necmettin Batırel’e sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk lirasının değer kaybettiği süreçte bir televizyon programında yaptığı ‘’Şakkadanak 10 milyar dolar satırım herkes şaşırır, ardından bir 10 milyar dolar daha satarım” sözleriyle hatırlanan Türkiye gazetesi Necmettin Batırel, 23 Temmuz tarihli köşesinde ‘’1 yılda ekonomide tarih yazıldı, dünya şapka çıkarıyor, ama hâlâ ülke ekonomisini kötü göstermek için İstanbul’daki hayatın Londra’dan pahalı olduğunu söyleyenler var. Onları oraya göndermek lazım…’’ değerlendirmesinde bulundu.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Batırel’in yorumunun yer aldığı bir X (Twitter) mesajını alıntılayarak dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Prof. Dr. Demirtaş, ‘’Türkiye ekonomisinin iyi durumda olmadığını’’ savunurken, beş maddede şu gerekçeleri sıraladı.

1) Sizin de savunduğunuz şekilde, Merkez Bankası’nın bütün rezervleri eritildi.

2) Sizin de savunduğunuz şekilde, NAS Ekonomi Politikası diye bir şey adı altında faizler enflasyonun altına indirildi.

3) Sizin de savunduğunuz şekilde, karşılıksız para basıldı.

4) Sizin asla öngöremediğiniz şekilde, enflasyon bu yapılanların sonucunda patlamak ne kelime paramparça ederek patladı..

5) Şimdi geçmişte yapılan hataların diyetini ödüyoruz.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Batırel’e seslenerek, ‘’Lütfen ekonomi çok iyi diyerek insanları üzmeyin’’ derken mesajını şöyle sonlandırdı:

Ekonomi elbette 2025 sonrası toparlanmaya başlayacak ama şu anda çekilen buna acı siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden…

Özgür Demirtaş’ın yüzündeki o ifade…

Necmettin Batırel, dolar kurunun yaklaşık 3,5 TL olduğu bir dönemde, Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözlerle hafızalara kazınmıştı.

CNN Türk’te yayınlanan ve Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Batırel, dolar kurunun düşürülmesi için şu taktiği vermişti:

* 10 milyar dolar şakkadak satarım. Şaşırır millet! Hiç beklemedik bir hareket… Niye satıyor nasıl satıyor? ‘Hani rezervi düşüktü’ filan derler? ‘Demek ki rezervleri varmış’ diyecekler normal şartlarda. Dolar mutlaka düşecek… Ama biraz yavaş düşürecekler. Ardından bir 10 milyar daha satarım! 20… Yetmedi bir 10 daha satarım biter olay. Çil yavrusu gibi dağılır millet

Batırel’in bu sözleri üzerine Ahmet Hakan, Özgür Demirtaş’a dönerek bu önerinin işe yarayıp yaramayacağını sormuştu. Özgür Demirtaş’ın ise kaşlarını kaldırarak verdiği olumsuz yanıt ve suratında beliren ifade günlerce konuşulmuştu.

Sayın Necmettin Batırel:

Türkiye Ekonomisi İYİ durumda değil. BERBAT durumda.

1) Sizin de savunduğunuz şekilde, Merkez Bankasının bütün rezervleri eritildi.

2) Sizin de savunduğunuz şekilde, NAS Ekonomi Politikası diye bir şey adı altında Faizler Enflasyonun altına indirildi.…

Özgür Demirtaş (@ProfDemirtas) July 25, 2024

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP