DOLAR 33,0053 0.57%
EURO 35,9186 0.83%
ALTIN 2.502,46-1,04
BITCOIN %
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Trump’tan Harris’e salvolar: ‘Radikal solcu bir deli’

Trump’tan Harris’e salvolar: ‘Radikal solcu bir deli’

Joe Biden'ın çekilmesinin ardından yeniden başlayan ABD başkanlık yarışında Trump ve Harris birbirlerini sert sözlerle hedef aldı.

ABONE OL
25 Temmuz 2024 11:53
Trump’tan Harris’e salvolar: ‘Radikal solcu bir deli’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da yapılacak seçimlerde başkan adaylığından çekilmesinden bu yana ilk kez ulusa seslendi ve ABD demokrasisini korumak için makam arzusundan vazgeçtiğini söyledi.

Öte yandan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Kamala Harris’in Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için delegelerinden gereken desteği almasının ardından düzenlediği ilk mitingde Harris’e yüklenerek, iki adayın seçim kampanyasının kıran kırana geçeceğinin sinyalini verdi. Trump, şu anda Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Harris’i “radikal solcu bir deli” olarak nitelendirdi.

Önceki günlerde düzenlediği mitinglerde Trump’ı sert şekilde eleştiren Harris ise Trump’ın, mahkemede ağır suçlardan suçlu bulunmasına dikkat çekti. Harris, Trump’ın ticari işlerinde yanlış kararlar vermeye ve cinsel istismara eğilimli olduğu dile getirdi.

Biden, bugün erken saatlerde resmi makamında yaptığı konuşmada başkanlık döneminde yaptıklarına güvenerek yeniden seçilmeyi hak ettiğine inandığını ancak ülkesini sevdiği için adaylıktan çekilmeye karar verdiğini söyledi.

Trump, Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda Biden’ın konuşmasının “zar zor anlaşılabilir ve çok kötü!” olduğunu söyledi.

Seçim kampanyasının büyük bir kısmında Biden’ı yaşlı ve güçsüz olarak eleştiren 78 yaşındaki Trump, daha genç bir aday olan 59 yaşındaki Harris ile karşı karşıya. Harris, ABD Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ilk siyah kadın ve Asyalı Amerikalı olma özelliği taşıyor.

Salı günü tamamlanan Reuters/Ipsos anketi Harris’in yüzde 44 ile Trump’ın iki puan önünde olduğunu gösterirken, SSRS tarafından CNN için yapılan bir ankete göre ise Trump’ın yüzde 49, Harris’in yüzde 46 oyu bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP