DOLAR 33,0591 0.76%
EURO 35,9679 0.99%
ALTIN 2.518,54-0,40
BITCOIN 2126341-2,70%
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Bilgiç: 100 milyon euroluk kredi yeşil dönüşüme ayrıldı

Bilgiç: 100 milyon euroluk kredi yeşil dönüşüme ayrıldı

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TKSB) 100 milyon euroluk kredi anlaşmasına imza atmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “100 milyon euroluk yeni kredi deprem bölgesinde yeşil dönüşüme ayrıldı. Deprem bölgesine bizim sağladığımız kaynaklar yaklaşık 600 milyon dolara ulaştı.” dedi.

ABONE OL
25 Temmuz 2024 00:30
Bilgiç: 100 milyon euroluk kredi yeşil dönüşüme ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TKSB) 100 milyon euroluk kredi anlaşmasına imza atmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bilgiç, Türkiye’de kalkınma bankalarının kredilerden aldığı payının yüzde 2’ler civarında, yani son derece düşük olduğunu belirttiği konuşmasında, TSKB’nin Türkiye’deki kaynaklara erişiminin son derece sınırlı olduğunu kaydetti. “Biz kaynakları uluslararası kaynaklardan sağlayan bir bankayız.” diyen Bilgiç, projelere kaynak aktarılmasında mühendis değerlendirmesinin de talep edildiğini söyledi.

Finansman kaynağı olan ülke ve bölge sayısında artış olduğunu belirten Bilgiç, sadece Avrupa ve ABD’den değil Orta Doğu’dan da kaynak temin edebilir hale geldiklerini açıkladı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 18 Temmuz’da Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve İtalya Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanlığı adına İtalyan İklim Fonu Yönetiminden Sorumlu İtalyan Kamu Kalkınma Bankası (CDP) ile depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını destekleyecek 100 milyon euroluk kredi anlaşmasına imza atmıştı. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Bilgiç, şu ifadeleri kullandı:

“100 milyon euroluk yeni kredi deprem bölgesinde yeşil dönüşüme ayrıldı. O bölgede uygun projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Firmalarımız da bu kaynaklardan yararlanmak için başvurabilirler. Özellikle CDP’nin sağladığı kredinin bir özelliği de var, İtalyan İklim Fonu’ndan sağlanan bir kredi. İklim konusuna da adaptasyon gerektiren bir kaynak. Deprem bölgesine yaklaşık bizim sağladığımız kaynaklar yaklaşık 600 milyon dolara ulaştı.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP