DOLAR 32,8569 0.12%
EURO 35,7754 0.34%
ALTIN 2.531,700,12
BITCOIN 2142907-1,17%
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

LVMH’nin satış büyümesi yılın ikinci çeyreğinde yavaşladı

LVMH’nin satış büyümesi yılın ikinci çeyreğinde yavaşladı

Lüks ürünler devi LVMH'nin büyümesi Çin pazarında yaşanan gerilemenin etkisiyle yavaşladı. Japonya pazarındaki satışların ise arttığı izlendi.

ABONE OL
24 Temmuz 2024 22:11
LVMH’nin satış büyümesi yılın ikinci çeyreğinde yavaşladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alıcıların pahalı Louis Vuitton el çantaları ve Christian Dior harcamalarını kısmasıyla LVMH’nin satış büyümesi yılın ikinci çeyreğinde yavaşladı.

Lüks grubun en büyük bölümü olan moda ve deri ürünleri birimindeki organik gelir %1 artarak analistlerin beklediği artışın yaklaşık yarısını oluşturdu.

Celine, Fendi ve Loewe gibi markaları barındıran birimin önceki yılın aynı döneminde büyümesi yüzde 21 olarak kaydedilmişti.

Sonuçların ardından Paris’te ilk işlemlerde şirketin hisselerinde yüzde 5’e varan düşüş yaşandı. Düşüşle şirketin piyasa değerinden 17 milyar euro silinmiş oldu.

Sonuçlarda özellikle Çin’deki olumsuz performansın etkisi hissedildi. Çin’in de içinde bulunduğu bölgedeki satışlar bu çeyrekte %14 düştü. Yurt içindeki düşüş, Çinli turistleri yurt dışında, özellikle de zayıf yenin satışları %57 oranında artırmasına yardımcı olduğu Japonya’da yaptığı güçlü harcamalarla kısmen dengelendi.

LVMH CFO’su Jean-Jacques Guiony sonuçların açıklandığı sunumda, genellikle yurt dışından lüks ürünler satın alan Çinli müşterilerin zayıf yenden faydalanmak amacıyla grubun markalarını satın almak için bir sonraki Japonya seyahatlerini beklediklerini söyledi. Bu değişimin grubun marjları üzerinde baskı yarattığını da sözlerine ekledi.

Dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Bernard Arnault tarafından yönetilen LVMH, moda, mücevher, otel ve alkollü içkileri kapsayan yaklaşık 75 lüks markayı barındırıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP