DOLAR 32,8883 0.08%
EURO 35,7083 0.11%
ALTIN 2.529,12-0,62
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Jakarta’nın trafiği Türk şirkete emanet

Jakarta’nın trafiği Türk şirkete emanet

Jakarta'da, Türk şirketi ISSD tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı trafik yönetim sistemi, 40 kavşakta başarıyla kuruldu.

ABONE OL
24 Temmuz 2024 20:13
Jakarta’nın trafiği Türk şirkete emanet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ISSD Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Yüzbaşıoğlu, Jakarta’da ISSD tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı trafik yönetim sisteminin başarıyla kurulduğunu açıkladı. 40 kavşakta uygulanmaya başlanan CHAOS (Dinamik Kavşak Kontrol Sistemi) adı verilen bu sistem ile kavşakların yapay zeka teknolojisi ile donatıldığını açıklayan Yüzbaşıoğlu, “Bu teknoloji, Jakarta’daki trafik sıkışıklığını azaltmak için önemli bir adım olarak görülüyor.” dedi.

ODTÜ Teknokent bünyesinde kurulan ISSD’nin kısa zaman içinde dünya genelinde 15 ülkenin trafik yönetim sistemlerine yapay zeka destekli çözümler ürettiğini belirten Yüzbaşıoğlu, “ISSD’nin yenilikçi sistemleri, Jakarta’da trafik yönetiminde yapay zeka teknolojisinin kullanılmasını sağlayarak büyük bir ilerleme kaydetti. Bu çözüm, trafik sıkışıklığını azaltmak, ulaşımı daha verimli hale getirmek ve yolculuk sürelerini kısaltmak için önemli bir katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Yapay Zeka ile Trafik Sıkışıklığına Son

ISSD’nin yapay zeka tabanlı trafik yönetim sistemi, trafik akışını optimize etmek için gerçek zamanlı verileri kullanıyor. Sistem, trafik yoğunluğunu ve akışını sürekli olarak izleyerek, trafik ışıklarını dinamik bir şekilde kontrol ediyor. Bu sayede, kavşaklarda bekleme süreleri azalırken, trafik sıkışıklıkları da minimuma indiriliyor. Yüzbaşıoğlu, ISSD’nin yapay zeka tabanlı trafik yönetim sisteminin sağladığı avantajları şöyle anlattı “ Kullandığımız yapay zeka teknolojisi ile trafik sıkışıklığını azaltıyoruz. Yapay zeka, trafik akışını optimize ederek yoğun saatlerde bile trafiğin akıcı olmasını sağlıyor. Uyguladığımız trafik yönetim sistemi ile verim ulaşımı hayata geçiriyoruz. Yolculuk sürelerini kısaltarak ulaşımı daha verimli hale getiriyoruz. Trafik sıkışıklığının azalması, araçların dur-kalk yapmasını engelleyerek yakıt tüketimini ve emisyonları azaltıyoruz.”

Yüzbaşıoğlu, “ISSD’nin yenilikçi trafik yönetim sistemi, Jakarta’daki trafik sorunlarına modern ve etkili bir çözüm sunuyor. Bu sistemin diğer metropollerde de uygulanması, şehir içi ulaşımı daha sürdürülebilir ve verimli hale getirebilir. Jakarta’da hayata geçirilen bu teknoloji, trafik yönetiminde yapay zeka kullanımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.” Dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP