DOLAR 32,8883 0.08%
EURO 35,7083 0.11%
ALTIN 2.529,12-0,62
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Meclis’te kavga: Vekiller birbirine girdi

Meclis’te kavga: Vekiller birbirine girdi

Meclis’te AKP ve DEM’li milletvekilleri tekme tokat kavga etti. Kürsüde AKP sıralarına “Hırsız var, hırsız var. Bunu TÜİK sayesinde AKP her ay yapıyor. İşçinin, memurun, emeklinin cebinden her ay düzenli şekilde çalıyor” diyen DEM Partili Ali Bozan, AKP’li vekiller tarafından darp edildi. AKP’li Eldemir, Bozan’ı yere fırlattı. Bozan düştüğü yerden kalkınca bu defa AKP’liler kulise kadar peşinden kovaladı. AKP’li Adil Karaismailoğlu, Bozan’a hem tokat attı hem de yumrukla vurdu.

ABONE OL
24 Temmuz 2024 19:43
Meclis’te kavga: Vekiller birbirine girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis’te AKP ve DEM’li milletvekilleri tekme tokat kavga etti. Kürsüde AKP sıralarına “Hırsız var, hırsız var. Bunu TÜİK sayesinde AKP her ay yapıyor. İşçinin, memurun, emeklinin cebinden her ay düzenli şekilde çalıyor” diyen DEM Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP’li vekiller tarafından darp edildi.

İYİ Parti Grup önerisi görüşülürken DEM Grubu adına konuşma yapan Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP’lileri kızdıran şu konuşmayı yaptı:

“Önergenin konusu vergi, Meclis’in gündemi vergi. En son bu kürsüye geldiğimde AKP sıralarını yaptıklarından dolayı alkışlamıştım ama bu sefer heveslenmeyin, alkışlamayacağım sizi. Çünkü anlatsak, izah etsek, yuh çeksek de anlamıyorsunuz, bir noktaya gelince de utanmıyorsunuz. Konumuz vergi, emeklinin cebinden çaldığınız.. Düşünün siz, maaşınızı çeken bir emeklisiniz, arkadan geldiği biri maaşınızı çaldı. Böyle bir durumda ne yaparsınız, bağırırsınız ‘hırsız var, hırsız var’ dersiniz, polise gider şikayetçi olursunuz. Bu hırsızı dava edersiniz. Bunu TÜİK sayesinde AKP her ay yapıyor. İşçinin, memurun, emeklinin cebinden her ay düzenli şekilde çalıyor. İşçinin, memurun sesi duyulmuyor. Ben buradan cebinden maaşı çalınan yurttaş adına bağırmak istiyorum; hırsız var, hırsız var, hırsız var. AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor.”

Kürsüye çıkan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, TÜİK rakamları üzerinden iktidarı sert bir şekilde eleştirdi.

TERBİYESİZ, AHLAKSIZ, ŞEREFSİZ…

AKP’li milletvekilleri Bozan’ın bu sözlerine önce “Aynaya bak” daha sonra, “Sen de terbiyesiz, ahlaksızsın” karşılığı verdi. Bozan “Terbiyesiz de sizsiniz, ahlaksız da” dedikten sonra eleştiri dozajını artırdı ve “Bir defa çıkın buraya, ben ‘hırsızsınız’ diyorum, deyin ki ‘biz hırsız değiliz’. Kendinizi ifade etmekten acizsiniz. O yüzden ağzınız pislik kokuyor o yüzden” dedi. Oturumu yöneten Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Sayın hatip, Sayın Bozan” diye araya girmek istedi ancak karşılıklı atışmaları engelleyemedi.

FIRLATIP ATTI…

Bozdağ oturuma ara verince gerilim devam etti. AKP’liler kürsüyü işgal etti. CHP’li vekiller Bozan’ı korumak istedi. Ancak arkadan dolaşan AKP Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, DEM’li vekili ceketinden tutup çevirerek yere fırlattı. Yere düşen Bozan’ı bazı vekillerin tekme attığı görüldü. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP’li vekiller, Bozan’ı kalabalığın içinden çıkarak DEM sıralarına doğru gitmesini sağladı.

ESKİ BAKAN TOKAT-YUMRUK-TEKME ATTI

Meclis Ulaştırma Komisyon Başkanı olan Ulaştırma eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bozan’ı doğru yürüyerek önce tokat attı, sonra yumruğu yüzüne indirdi. Bozan karşılık vermeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Eski Bakan, bu defa tekme ile Bozan’ı vurdu. Bozan, kulise doğru giderken AKP’lilerin peşinden koştu. Arbede burada da devam etti. AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile CHP’li vekiller arasında da “Yerine geç, el kol hareketi yapma” tartışması yaşandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP