DOLAR 32,8494 -0.01%
EURO 35,7002 0.02%
ALTIN 2.564,640,78
BITCOIN %
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Moody’s yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Moody’s yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Moody's ve ekonomideki gelişmelere değinen Erdoğan, "Enflasyon bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir. (Moody's'in) 11 yıl sonra gelen not artırımı, Türkiye için çok geç kalmış bir adım" dedi.

ABONE OL
24 Temmuz 2024 13:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Moody’s yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Moodys’in 11 yıl sonra gelen not artırımı, Türkiye için çok geç kalmış bir adım. Türkiye’nin ekonomik kapasitesi bu oranların çok üzerinde.

Ekonomide de sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Enflasyon bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir. Enflasyonda da en kötü tabloyu geride bıraktığımızı düşünüyorum. 11 yıl sonra gelen not artırımı, Türkiye için çok geç kalmış bir adım. Türkiye’nin ekonomik kapasitesi bu oranların çok üzerinde. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz. Milletimiz gönlünü ferah tutsun, Türkiye doğru yoldadır ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesin. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine Bakanlığı’mız kaynağından borçların tahlisine başlayacaktır. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.

Son 21 yılda emeklilerimizin hayat kalitesini yükseltecek adımlar attık. 2024 yılında emekli maaşlarında yüzde 78 ila 86 oranında artışa gitmiş durumdayız. Yaptığımız bu artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir. Amacımız, ekonomimizi enflasyonu körükleyecek bir kısır döngüye sokmadan insanlarımızın refahını kalıcı olarak artırmaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP