DOLAR 32,8810 0.02%
EURO 35,7064 -0.07%
ALTIN 2.545,720,06
BITCOIN %
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

ABD’de ikinci el konut fiyatları rekor tazeledi

ABD’de ikinci el konut fiyatları rekor tazeledi

ABD'de ikinci el konut satışları, Haziran'da aylık yüzde 5,4 azalarak düşüşünü dördüncü aya taşırken, medyan konut fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ABONE OL
23 Temmuz 2024 20:30
ABD’de ikinci el konut fiyatları rekor tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafnıdan haçıklanan Haziran ayına ilişkin ikinci el konut satış verilerine göre, ülkede ikinci el konut satışları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Haziran’da aylık bazda yüzde 5,4 azalarak 3,89 milyona geriledi.

İkinci el konut satışlarına ilişkin piyasa beklentisi 3,99 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Art arda dört aydır düşüş kaydeden ikinci el konut satışları, Mayıs’ta yüzde 0,7 azalışla 4,11 milyon olarak kaydedilmişti.

Ülkede ikinci el konut satışları, Haziran’da geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 5,4 azaldı.

Medyan konut fiyatları tam zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

ABD’de ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları ise Haziran’da yıllık yüzde 4,1 artarak 426 bin 900 dolar ile art arda ikinci ayda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, “Satıcı pazarından alıcı pazarına yavaş bir geçiş görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Evlerin piyasada biraz daha uzun süre kaldığını ve satıcıların daha az teklif aldığını belirten Yun, giderek daha fazla alıcının ev incelemeleri ve değerlendirmeleri konusunda ısrarcı olduğunu ve konut stokunun ulusal bazda arttığını kaydetti.

Yun, medyan konut fiyatı yeni bir rekora ulaşsa da fiyatlarda daha büyük hızlanmaların pek mümkün görünmediğine işaret ederek, “Arz ve talep dinamikleri dengeli bir piyasa durumuna yaklaşıyor” ifadesini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP