DOLAR 32,8319 -0.21%
EURO 35,6649 -0.62%
ALTIN 2.538,990,17
BITCOIN %
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

ABD Gizli Servis Direktörü, suikast girişimi sonrası istifa etti

ABD Gizli Servis Direktörü, suikast girişimi sonrası istifa etti

ABD eski Başkanı Trump'a suikast girişiminin ardından eleştirilere maruz kalan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti.

ABONE OL
23 Temmuz 2024 18:36
ABD Gizli Servis Direktörü, suikast girişimi sonrası istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın seçim mitingi sırasında vurulmasının ardından eleştirilere maruz kalan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti.

Cheatle, Temsilciler Meclisi’nde katıldığı oturumda eski Başkan Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili soruları yanıtlamıştı.

Cheatle, Trump’a suikast girişiminin kabul edilemez olduğunu ve bu konuda güvenlik tedbirleriyle ilgili yaşanan tüm sorunlardan dolayı kurumu adına tüm sorumluluğu aldığını vurguladı.

Trump’a suikast girişimini, “Gizli Servis’in çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlığı” şeklinde tanımlayan Cheatle, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve bu tür güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için servis içinde gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade etti.

4 saatten fazla süren oturumda, her iki partiden Kongre üyeleri, Cheatle’i sorgulayarak, suikast girişiminin engellenememesi nedeniyle sert eleştiriler yöneltti ve kendisine derhal istifa etme çağrısında bulunmuştu.

Trump’a suikast girişimi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP