DOLAR 32,9109 0.03%
EURO 35,7558 -0.34%
ALTIN 2.548,330,54
BITCOIN %
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Ekmek alıp fişini unutan çocuğa 5 bin TL ceza kesilebilir

Ekmek alıp fişini unutan çocuğa 5 bin TL ceza kesilebilir

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sert tedbirler alacak. TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketinde yer alan düzenlemelerde 'orantısız' maddelerin yer aldığı ifade ediliyor. TÜRMOB yetkililerine göre; ekmek almak için bakkala giden bir çocuk, fiş almadığı takdirde 5 bin lira ile cezalandırılabilir.

ABONE OL
23 Temmuz 2024 11:00
Ekmek alıp fişini unutan çocuğa 5 bin TL ceza kesilebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis’te bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketindeki artırımlı ceza maddeleri nedeniyle hem işletmelerin hem de tüketicilerin ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri konuşuluyor. Vergi kayıp ve kaçağını caydırıcı cezalarla önlemeyi hedefleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi cezalarında 43 katı aşan tutarlarda artışlar yapılmasını hedefliyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; cezaların orantısız biçimde belirlendiğini ifade eden Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) yetkilileri, cezaların uygulanması halinde alışveriş sonrasında fiş vermeyen işletmelerin ilk ihlalde 10 bin TL, daha sonraki ihlallerinde ise 65 bin liraya kadar para cezası ödemek zorunda kalabileceğini belirtti. Ayrıca alışveriş sonrası fişini almayan tüketicilere, alışverişin tutarına bakılmaksızın 5 bin lira ceza kesilebilecek.

TÜRMOB yetkilileri, ceza ile fiş tutarı arasındaki ortansızlığı şöyle ayrıntılandırdı: ‘’Çocuğunuzu ekmek alması için bakkala gönderdiniz. Çocuk ekmeği alıp bakkaldan çıkarken görevliler fişini sordu. Çocuk da fişi almadığını söyledi. Uygulanacak ceza tam 5 bin lira. Yani ekmeğe diye bakkala giden çocuğunuz eve 5 bin liralık ceza makbuzuyla dönebilir.’’

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP