DOLAR 32,9421 0.13%
EURO 35,8386 -0.11%
ALTIN 2.548,960,56
BITCOIN %
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Küresel piyasalarda bilanço takibi

Küresel piyasalarda bilanço takibi

Küresel piyasalar ABD'de siyasi belirsizliğin geride kalmasıyla ABD tarafındaki şirket bilançolarına odaklandı.

ABONE OL
23 Temmuz 2024 09:34
Küresel piyasalarda bilanço takibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nisan ayından bu yana en kötü haftalarını geride bırakan Wall Street endeksleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi ile ortaya çıkan siyasi belirsizlik yerine, açıklanacak teknoloji hisselerine odaklanmaya başladı.

S&P 500 endeksi Pazartesi gününü yüzde 1 yükselişle tamamlarken, Nasdaq 100 yüzde 1,54 değer kazandı.

Yeni işlem gününde ABD vadeli endeksleri düşerken, Asya Borsaları karışık seyretti. MSCI Asya Pasifik Endeksi üç günlük düşüşün ardından Tayvan hisselerinin desteğiyle artıda. Hong Kong ve Çin hisse senetleri, Üçüncü Plenum’un ardından yaşanan hayal kırıklığı üzerine düşüşe geçti ve pazartesi günü yapılan sürpriz faiz indirimi de havayı tersine çeviremedi.

Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,10 düşüşte. Asya para birimleri de dolar karşısında güçleniyor. Yen, Japonya Merkez Bankası’nın politika sıkılaştırma ihtimali beklentileri ile değer kazandı.

Citigroup analistleri, euro/yen 180 seviyesine yaklaşırsa Japon yetkililerin piyasaya girip Avrupa ortak para biriminde satış yapabileceğini öngördü. ABD tahvillerinin getirileri, bu hafta açıklanacak ekonomik verilerin yanı sıra Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi öncesinde geriledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP