DOLAR 32,9445 0.13%
EURO 35,8398 -0.12%
ALTIN 2.551,570,67
BITCOIN %
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Harris adaylık için yeterli delege sayısına ulaştı

Harris adaylık için yeterli delege sayısına ulaştı

ABD Başkanı Joe Biden’ın kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçiminde adaylığını çekmesinin ardından yerini alması için desteklediği ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, adaylığını garantilemek için ihtiyaç duyduğu delege sayısına ulaştı.

ABONE OL
23 Temmuz 2024 09:31
Harris adaylık için yeterli delege sayısına ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Associated Press’in resmi olmayan rakamlarına göre Harris, pazartesi gecesi itibarıyla adaylık için gerekli 1.976 delege sayısını geçerek muhtemel aday statüsünü kesinleştirdi.

Delegelerin Harris’in adaylığını desteklemeleri gerekmese de, bu başarı – ve muhalefetin olmaması – Başkan Yardımcısı’nın Demokrat aday adaylığı üzerindeki hakimiyetinin altını çizmiş oldu. İlk aşamada sessiz kalan eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin yanı sıra Harris yerine aday adayı olabileceği değerlendirilen California Valisi Gavin Newsom, Illinois Valisi JB Pritzker ve Michigan Valisi Gretchen Whitmer gibi isimler Başkan Yardımcısı’na destek açıklamasında bulundular.

Harris’in kampanyasının 24 saat içinde topladığı yardımlar da 81 milyon dolarla rekora ulaştı. Ancak Harris’in görev süresi boyunca çok sık personel değiştirmesi, bireysel siyasete yatkınlığına ilişkin şüpheler gibi bazı kırılganlıkları bulunuyor.

Yakın zamanda yapılan bir CBS News/YouGov anketi Harris’in Biden’dan daha iyi bir performans sergilediğini ancak ulusal çapta Trump’ın gerisinde kaldığını gösterdi. Harris bugün Milwaukee’de 2024 başkan aday adayı olarak ilk kampanya mitingini düzenleyecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP