DOLAR 32,9036 -0.43%
EURO 35,8304 -0.32%
ALTIN 2.524,70-1,01
BITCOIN %
İstanbul
33°

AÇIK

KALAN SÜRE

Dünya liderlerinden Biden yorumu: Verebileceği en iyi karar

Dünya liderlerinden Biden yorumu: Verebileceği en iyi karar

Dünya liderleri, ABD başkanlık yarışından çekilen Biden'la ilgili açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
22 Temmuz 2024 16:58
Dünya liderlerinden Biden yorumu: Verebileceği en iyi karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden’ın, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğini açıklamasının ardından dünya liderlerinden, Biden’a teşekkür mesajları geldi.

ABD Başkanı Biden, 5 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylığını desteklediğini duyurdu. Dünyanın dört bir yanından liderler, Biden’ın çekilme kararı almasının ardından açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, X’ten yaptığı açıklamada, Biden’ın adaylıktan çekilme kararının takdiri hak ettiğini belirtti. Scholz, “Dostum Joe Biden, ülkesi için, Avrupa için, dünya için çok şey başardı. Onun sayesinde transatlantik işbirliği sıkı, NATO güçlü ve ABD bizim için iyi ve güvenilir bir ortak. Tekrar aday olmama kararı takdiri hak ediyor” ifadesini kullandı.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Biden’ın siyasi kariyeri boyunca “dünyayı daha güvenli, demokrasi ve özgürlüğü daha güçlü tutan zor kararlar aldığını” söyleyerek, “Son kararınızı açıklarken de aynı ilkeler doğrultusunda hareket ettiğinizi biliyorum. Belki de bu hayatınızdaki en zor karardı” değerlendirmesinde bulundu.

‘HARİKA BİR ADAM’

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, X’ten yaptığı açıklamada, Biden ve eşi Jill Biden’a teşekkür ederek, Başkan’ı Kanadalılar için “gerçek dost” olarak nitelendirdi. Trudeau, “O, harika bir adam ve yaptığı her şeye ülkesine duyduğu sevgi yön veriyor.” ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer da X hesabındaki paylaşımda, Biden’ın kararına saygı duyduğunu ve kalan görev süresi boyunca kendisiyle çalışmayı “dört gözle beklediğini” kaydetti.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, düzenlediği basın toplantısında, Biden’ın kararının “verebileceği en iyi siyasi karar” olduğunu düşündüğünü belirterek, “Japonya-ABD ittifakı, ülkemizin diplomasi ve güvenliğinin temel taşı, bundan dolayı yaşananları yakından takip edeceğiz.” dedi.

Çekya Başbakanı Petr Fiala da X’ten yaptığı açıklamada, Biden’ın başkanlık yarışından çekilme kararını, “kişisel olarak zor ama çok değerli bir karar” olarak değerlendirdi.

ZELENSKİY: ONA MİNNETTARIZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yaptığı paylaşımda, Biden’ın Ukrayna’ya verdiği destek için minnettar olduklarını belirtti.

Biden tarafından alınan “zor ama güçlü” karara saygı duyduklarını vurgulayan Zelenskiy, “Biden’ın liderliği için her zaman müteşekkir olacağız. Ülkemizi destekledi, bize yardımcı oldu ve bu korkunç savaş boyunca bize destek sağlamayı sürdürdü.” ifadesini kullandı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, X’teki paylaşımında, Biden’ı “cesur ve onurlu” kararı için takdir ettiğini belirtti. Biden’ın görev süresi boyunca aldığı “önemli kararlara” dikkati çeken Sanchez, “Her zaman demokrasi ve özgürlük için mücadele etmiş büyük bir başkandan büyük bir jest.” değerlendirmesinde bulundu.

İrlanda Başbakanı Simon Harris da Biden’a “küresel liderliği” ve “dostluğu” için teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP