DOLAR 32,9788 -0.2%
EURO 35,9406 -0.02%
ALTIN 2.541,29-0,36
BITCOIN 22233620,56%
İstanbul
33°

AÇIK

KALAN SÜRE

Milyarder yatırımcı Soros’tan Harris’e destek

Milyarder yatırımcı Soros’tan Harris’e destek

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilme kararından birkaç saat sonra, Hillary Clinton'dan Gavin Newsom'a ve 93 yaşındaki milyarder yatırımcı George Soros'a kadar Demokrat isimlerin birçoğu, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini açıkladı.

ABONE OL
22 Temmuz 2024 11:16
Milyarder yatırımcı Soros’tan Harris’e destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

Biden’ın başkanlık yarışından çekilme kararından birkaç saat sonra, Hillary Clinton’dan Gavin Newsom’a ve milyarder yatırımcı George Soros’a kadar Demokrat isimlerin birçoğu, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i destekledi.

Bazı önde gelen Demokrat yatırımcılar ise bu desteği sorguladığını açıkladı. Bağışçıların bir kısmı, Harris’in yarışı kazanmasından memnun olacaklarını ancak işin Harris’e verilmesini istemediklerini söyledi. Galaxy Digital Holdings’in milyarder kurucusu Mike Novogratz konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yarış, önümüzdeki ay tüm dünyadaki her şeyden daha fazla basın, tanıtım ve haber çekecek. Amerika değişmeye hazır.” dedi. Ancak nasıl ilerleneceğine dair gerginlik, Demokratlar ile kampanyalarını finanse eden insanlar arasındaki ayrılığın altını çiziyor.

Öte yandan bazı bağışçılar Harris dışındaki diğer adayların Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı mağlup etme şansının daha yüksek olabileceği fikrini öne sürüyor. Demokratların kampanya yapma becerisine ilişkin endişeleri artarken, Biden her türlü rakibi izole ettiği için eleştirildi ve bazı destekçiler, Harris’in adaylığını rekabetçi bir süreç olmadan kabul ettirmenin kötü bir görünüm sergileyeceğini söylüyor. Ancak birçok Demokrat lider, iki önemli oy bloğu olan kadınlar ve siyahi seçmenler için güçlü bir çekiciliğe sahip olan, partideki en üst düzey siyahi kadını atlama riskinin de farkında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP