DOLAR 33,0012 -0.13%
EURO 35,9717 0.07%
ALTIN 2.550,25-0,01
BITCOIN %
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

Trump seçilirse kazananlar ve kaybedenler kimler olacak?

Trump seçilirse kazananlar ve kaybedenler kimler olacak?

Küresel piyasalar Biden’ın ABD başkanlık yarışından çekilmesinin ve yerine aday olması için Kamala Harris’i desteklemesinin ardından Trump’ın seçilme ihtimali arttı mı, yoksa azaldı mı anlamaya çalışıyor.

ABONE OL
22 Temmuz 2024 08:50
Trump seçilirse kazananlar ve kaybedenler kimler olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trump dün akşam yaptığı açıklamada Harris’i yenmenin, Biden’ı yenmekten daha kolay olacağını söyledi.

Biden’ın başarısız münazara performansı sonrası gevşek bir maliye politikası, regülasyonlarda yumuşama ve yüksek gümrük tarifeleri anlamına gelebilecek bir Trump dönemini daha yüksek bir ihtimal olarak görmeye başlayan yatırımcılar dolar, sağlık ve enerji hisselerinin yanı sıra Bitcoin’de alıma geçmişlerdi.

Roundhill Financial’ın CEO’su Dave Mazza’ya göre bundan sonraki süreçte Harris önemli bir atılım yaparsa bu, piyasalarda oynaklık artışı yaratabilir; Trump’ın anketlerde liderleriği sürdürmesi ise oynaklığı aşağı çekebilir.

Yeni bir Trump döneminin daha olası görünmesi halinde düşük vergi ve yüksek gümrük tarifeleri karışımının enflasyonu ve faiz oranlarını artırarak doların cazibesini artırabileceği, buna ek olarak Trump-Harris yarışı sürecinde belirsizliğin artmasının da güvenli bir liman olan doları destekleyebileceği öngörülüyor.

Yükselen dolar karşısında potansiyel kaybedenler arasında Meksika pesosu ve Çin yuanının yer alması da muhtemel görünüyor. ABD’de Biden yönetimi altında halka açılma çabaları engellenen Bitcoin madencileri ve kripto şirketleri, ikinci bir Trump döneminde kazançlı çıkabilecekken, pazar payını kaybetme riski taşıyan ABD’deki yabancı şirketler ise en büyük kaybedenler olabilir.

Mirabaud Asset Management’ta portföy yöneticisi olan Al Cattermole’a göre tahvil tarafında ise “Trump Trade”in kazananı olarak yüksek getirili ABD tahvilleri öne çıkarken, enflasyona hassas diğer borçlanma araçlarından uzak durulması gerekebilir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP