DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
32°

AÇIK

KALAN SÜRE

Naci Görür: Adana’da dikkatli olmamız gerekir

Naci Görür: Adana’da dikkatli olmamız gerekir

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da sabah saatlerinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür daha önce de Adana için uyarılarda bulunmuş ve "Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

ABONE OL
21 Temmuz 2024 17:20
Naci Görür: Adana’da dikkatli olmamız gerekir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.55’te merkez üssü Aladağ olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da yerin 9.26 kilometre derinliğinde yaşanan depreme ilkişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Görür, söz konusu paylaşımında, “Arkadaşlar, Kup-Aladag/Adana’da 4,2 sig bir deprem oldu. Deprem Yakapinar-Goksun Fay Zonu bölgesinde, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

“Dikkatli olmamız gerekir”

Prof. Dr. Naci Görür daha önce de Adana için uyarılarda bulunmuş ve “Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var” demişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP