DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
32°

AÇIK

KALAN SÜRE

İmamoğlu duyurdu: İBB emeklilere 9 bin TL kira desteği verecek

İmamoğlu duyurdu: İBB emeklilere 9 bin TL kira desteği verecek

İBB Meclisi’nde geçen hafta kentsel dönüşüm ve riskli yapıların yeniden yapımına destek sağlanması konusunda önemli kararlar alındı... Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilerin evlerini yenileme maliyetinin yüzde 65’nin karşılayacak ve ekstra 9 bin TL'lik kira yardımında bulunacak.

ABONE OL
21 Temmuz 2024 15:42
İmamoğlu duyurdu: İBB emeklilere 9 bin TL kira desteği verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin temmuz ayının son toplantısında önemli kararlar alındı.

İBB’nin İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına can suyu olacak, riskli yapılarda yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanması, ilçe belediyeleriyle hızlı tarama ile bina incelenmesinde ortak hizmet protokolünün yapılması kararı İBB Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edilmişti.

Karara ilişkin bir video paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu haberi, riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilerimizin görmesini sağlayalım. Yenileme maliyetinin yüzde 65’ni İBB olarak biz karşılıyoruz, ekstra 9 bin TL de kira desteği veriyoruz.” notunu düştü.

Kime hangi oranda destek sağlanacak?

Mali destek oranları hak sahiplerinin gelir durumuna göre belirlenecek. Dar gelirliler ve emekliler, en yüksek destek oranından faydalanacak.

Hane içi toplam geliri 2 asgari ücretin altında olanlara yüzde 60, bu kişiler emekliyse yüzde 65, hane içi toplam geliri 3 asgari ücretin altında olanlara yüzde 40, aynı durumdaki emeklilere yüzde 45 oranında destek sağlanacak. İlk etepta ‘İstanbul Yenileniyor’a başvuran ve uzlaşma sağlanan toplam 25 bin hane için yaklaşık 5 milyar TL destek sağlanacak.

Destek süreci nasıl işleyecek?

Mali destek süreci 7 aşamalı gerçekleşecek:

Kiptaş’ın ön sözleşme yapması, Başvuruların Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne iletilmesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Hane içi gelir tespiti, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Mülkiyet tespitleri, Mali destekten faydalanacak hak sahiplerinin bilgilendirilmesi, Kiptaş’ın inşaat ilerleme seviyelerini İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürlüğüne (İŞAT) ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne bildirmesi, İŞAT onayından sonra Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünce ödeme emirlerinin düzenlenmesi sağlanacak.

“Emeklilere 9 bin TL kira yardımı”

Yüksek risk grubuna dahil oldukların tespit edilen E sınıfı binaların tahliye, yıkım ve yenileme süreçlerine ivme kazandırmak amacıyla 6306 sayılı kanun ve bu kanuna bağlı uygulama yönetmelikleri uyarınca; bu binalarda oturan emeklilere 9.000 TL, diğer hak sahiplerine 7.000 TL kira yardımı yapılacak.

Acil dönüştürülmesi gereken 6.920 bina ve toplam 62.000 bağımsız birimdeki yaklaşık 80 bin kiracı için bu destek sağlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP