DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
32°

AÇIK

KALAN SÜRE

Trump, yardımcı adayı Vance ile ilk kez seçim kampanyasına katıldı

Trump, yardımcı adayı Vance ile ilk kez seçim kampanyasına katıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yardımcı adayı olarak seçtiği Ohio Senatörü James David Vance ile ilk kez beraber mitinge katıldı.

ABONE OL
21 Temmuz 2024 15:09
Trump, yardımcı adayı Vance ile ilk kez seçim kampanyasına katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, yardımcı adayı seçtiği Ohio Senatörü James David Vance ile 5 Kasım’daki seçimler için yürüttükleri kampanyada ilk kez beraber mitinge katıldı.

Trump 13 Temmuz’daki suikast girişiminin ardından Michigan’da düzenlenen mitingde konuştu. Vance ile birlikte sahneye çıkan Trump, “Benim demokrasi için tehdit oluşturduğumu söyleyip duruyorlar. Geçen hafta demokrasi için kurşun yedim” dedi. Trump, sözlerine şu şekilde devam etti: “Şu anda Demokrat Parti patronları, sahtekar Joe Biden’ı oy pusulasından çıkarmak için kendi partilerinin ön seçim sonuçlarını reddetmeye çalışıyorlar.”

2020’deki seçimlerin çalındığını savunan Trump, yeniden böyle bir şey olmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Trump, hakkındaki davalara ilişkin ise “Kaybetmemin tek yolu, sahtekar yargıçlardır. Ne olursa olsun bunu reddedeceğiz” dedi.

Eski Başkan, düzensiz göçmenler konusunda da toplu sınır dışı etme taahhüdü verdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in kendisine yönelik suikast girişimini duyduktan sonra güzel bir not yazdığını ifade eden Trump, Şi’nin çok zeki biri olduğunu ve onunla çok iyi anlaştığını söyledi. Öte yandan Vance, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i eleştirerek, “Harris benden hoşlanmıyor” ifadelerini kullandı.

Vance, ABD’nin dünyanın farklı bölgelerindeki çatışmalara katılma konusunda dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek, “Bu bizim işimiz değil, buna karışmamalıyız” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP